آموزش

تریدینگ ویو چیست؟ (آموزش کامل و جامع)

اگر با بازار ارز های دیجیتال سر و کار دارید و قصد دارید خودتان به طور حرفه ای به تحلیل بازار ارز بپردازید قطعا به دنبال ابزاری هستید که نیاز های شما را بر طرف کند. تریدینگ ویو بهترین گزینه در این زمینه می باشد که در ابتدا یک ابزار مبتنی بر وب بود. اما در حال حاظر شما می توانید هم به صورت تحت وب از آن استفاده کنید، و هم به کمک اپلیکیشن، این ابزار برای اندروید، iOS، لینوکس در دسترس است.

TradingView یک ابزار رسم نمودار و غربالگری است که نه تنها برای بازار ارز های دیجیتال قابل استفاده است بلکه از آن می توانید برای تحلیل بازار های بورس(غیر از بازار بورس ایران)، سهام، اوراق قرضه، فارکس و بایننس نیز استفاده کنید. یکی دیگر از امکانات فوق العاده ابزار این است که شما می توانید استراتژی‌ های خود را در هر زمینه ای با دیگر کاربران به صورت عکس و فیلم به اشتراک بگذارید. در این پست شما را با تریدینگ ویو آشنا می کنیم سپس به بیان مزایا، معایب آن می پردازیم و در نهایت به شما آموزش می دهیم که چطور از این ابزار استفاده کنید.

تریدینگ ویو چیست؟

تریدیدنگ ویو همان طور که گفته شد یکی از بهترین ابزار های تحلیلی آنلاین است که هم تریدر های حرفه ای و هم تریدر های مبتدی یا آماتور به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. این ابزار دارای نمودار های تحلیلی برای انواع سهام، جفت ارزها، شاخص ­های بازار آمریکا، فلزات، ارزهای دیجیتال و غیره می‌ باشد. از دیگر امکاناتی که این ابزار در اختیار کاربران خود می گذارد می توان به انواع خطوط مقاومت، کانال‌­های ساده و فیبوناچی، الگوهای هارمونیک و غیره اشاره کرد که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دارد. البته برای استفاده از قابلیت های تخصصی تر باید اشتراک پولی داشته باشید.

مزایای تریدینگ ویو

  • قابلیت استفاده نسخه تحت وب روی تمام دستگاه ها: یکی از ویژگی های خوب این ابزار این است که شما به راحتی می توانید بدون نیاز به نصب اپلیکیشن از نسخه تحت وب آن روی تمام دستگاه هایی که قابلیت استفاده از مرورگر را دارند استفاده کنید.
  • استفاده رایگان از امکانات اولیه: تمام افرادی که در این وب سایت ثبت نام می کنند می توانند به صورت رایگان از امکانات اولیه استفاده نمایند و به طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها دسترسی داشته باشند.
  • سازگاری با بایننس: از طریق ابزار تریدینگ ویو قابلیت دسترسی به بایننس وجود ندارد اما بایننس قابلیت های این ابزار را در UI معاملاتی خود گنجانده است. به علاوه با وجود محدودیت هایی که در خرید و فروش ارز در سایت بایننس وجود دارید شما می توانید با خریداری سرور مجازی بایننس بدون هیچ محدودیت در بازار های سهام و ارز به خرید و فروش بپردازید.
  • برنامه‌نویسی: تریدر های حرفه ای می توانند در این ابزار با استفاده از زبان برنامه نویسی Pine اقدام به سفارشی سازی و ذخیره‌سازی اندیکاتور های مورد نیاز خود روی سرور های تریدینگ ویو نمایند. برای این کار باید از گزینه Pine Edit استفاده کنید.
  • تست استراتژی ها: پس از یافتن یک استراتژی جدید، شما می‌توانید آن را در این ابزار تست کنید.
  • استفاده از تجربیات دیگران: همان طور که گفتیم شما در این ابزار می توانید تکنیک های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از تجربیات تحلیل گران حرفه ای در این زمینه استفاده کنید.
  • کار با امکانات آن راحت است: یکی از ویژگی های خوب این ابزار اینست که نمودار ها و اطلاعاتی که در اختیار کاربر می گذارد بسیار ساده و قابل فهم هستند.
  • امکان یادآوری زمان معاملات: با این قابلیت در تریدینگ ویو شما هرگز هیچ فرصتی را از دست نمی دهید، همچنین در عین حال اطلاعات به روز و معتبری در این زمینه به شما می دهد. همچنین می توانید با جست و جوی نماد مد نظر خود تمام اطلاعات و اخبار را به صورت به روز از منابع معتبر دریافت کنید.
  • حساب دمو: این امکان رایگان برای آماتور ها فوق العاده کاربردی است و هیچ ریسکی هم ندارد. کاربران مبتدی به کمک این قابلیت تریدینگ ویو می توانند از پول‌های مجازی در بازار واقعی استفاده کنند و اقدام به خرید و فروش کنند.برای این کار با انتخاب گزینه Paper Trading می توانید از این قابلیت استفاده کنید.

معایب تریدینگ ویو

  • هزینه بالا: با این که استفاده از امکانات اولیه در این ابزار رایگان است اما شما باید برای استفاده از قابلیت های پیشرفته این ابزار هزینه زیادی بپردازید.
  • پشتیبانی ضعیف: در این پلتفرم تنها کاربرانی که اشتراک ماهانه یا سالانه خریده اند می توانند مشکلات خود را به پشتیبان مطرح کنند.

آموزش ثبت نام و عضویت رایگان در سایت تریدینگ ویو

همان طور که می دانید برای استفاده از قابلیت های این سایت باید در سایت عضو باشد در غیر این صورت تمام تحلیل ها و تغییرات روی نمودار ها بعد از خروج حذف می شود. اما اولین قدم ساخت یک اکانت در این وب سایت است که برای این کار باید وارد سایت تریدینگ ویو شوید. سپس روی گزینه Get Started کلیک کنید.

اگر می خواهید همین ابتدای کار از تمام امکانات این وب سایت استفاده کنید باید در این مرحله اقدام به خرید اشتراک کنید. در این قسمت می توانید یکی از سه گزینه +Pro ،Pro یا Premium را انتخاب کنید. اما اگر به دنبال عضویت رایگان هستید باید به پایین صفحه اسکرول کنید و گزینه Try free basic را انتخاب کنید.

اکنون باید یکی از گزینه‌های ورود که شامل ورود از طریق ایمیل ، فیسبوک، توییتر، یاهو، اپل یا لینکدین است را انتخاب کنید.

توجه: اگر قصد دارید از اپلیکیشن تریدینگ ویو استفاده کنید آن را می توانید به دانلود اپلیکیشن تریدینگ ویو از وب سایت رسمی تریدینگ ویو متناسب با سیستم عامل خود بپردازید.

آشنایی با امکانات و بخش های مهم تریدینگ ویو

اکنون که ثبت نام خود را به پایان رساندید وارد صفحه ای می شوید که از بخش های مختلفی تشکیل شده است. ما در ادامه شما را با آن ها آشنا می کنیم.

ابزار های Chart و رسم نمودار

قسمت Chart نمودار ها و ابزار های تحلیل تکنیکال مختلف و فوق العاده ای را در اختیار شما می گذارد. بخش Chart دارای چهار نوار ابزار در سمت بالا، پایین، راست و چپ خود می باشد. برای دسترسی به این بخش باید بعد از ورود روی گزینه Product در بالای صفحه ماوس را نگه دارید و گزینه Chart را انتخاب کنید تا وارد صفحه ای مشابه عکس زیر شوید.

  • نوار ابزار 1: این نوار ابزار امکان ایجاد تغییرات و بررسی نمودار ها را از طریق خطوط روند، ایجاد کانال، انواع اندیکاتور ها، خطوط ساده، پوزیشن های لانگ و شورت و غیره در اختیار شما می گذارد. همچنین در این نوار ابزار با راست کلیک روی هر آیکن مثل نوار ابزار کناری فتوشاپ، انتخاب‌ های بیشتری ظاهر می‌ شود.
  • نوار ابزار 2: در این قسمت، گزینه‌ های تغییر ظاهر شامل کندل استیک، گراف‌ های خطی، گراف‌ های ناحیه‌ ای و بسیاری از گزینه های دیگر وجود دارد. همچنین در این نوار ابزار دکمه Indicators & Strategies وجود دارد که با استفاده از آن می‌ توان الگوهای تحلیلی از پیش‌ ساخته‌ شده را به نمودار اضافه کرد.
  • نوار ابزار 3: در این نوار ابزار 2 تب کاربردی وجود دارد. شما به کمک تب Trading Panel به می توانید به معامله بپردازید و به کمک تب Strategy Tester نیز می‌ توانید استراتژی‌ های معاملاتی خود را بدون ریسک تست کنید.
  • نوار ابزار 4: این نوار ابزار امکاناتی از قبیل ایجاد واچ لیست سفارشی، تنظیم آلارم، اخبار، انتشار ایده‌ ها، چت با دیگر تحلیگران و غیره را در اختیار شما می گذارد.

آموزش سفارشی سازی منو چارت‌

برای این کار باید روی ناحیه گراف راست کلیک کنید و از منوی باز شده گزینه Settings را انتخاب کنید. اکنون وارد پنجره Chart Settings می‌ شوید که در آن گزینه های مختلفی برای شخصی سازی های شما وجود دارد. همچنین خوب است بدانید با سفارشی کردن نمودار، نیازی به ذخیره دستی آن نیست زیرا در این پلتفرم تمام تغییرات شما به صورت لحظه ای ذخیره می شود.


معرفی گزینه های Chart Settings

  • Symbol: در این تب می توانید ظاهر چارت کندل استیک را تغییر دهید.
  • Status line: در این تب گزینه‌ هایی برای تغییر اطلاعات وجود دارد که شامل قیمت‌ های باز، بسته، کف و سقف و دکمه خرید و فروش است.
  • Scales: با استفاده از این تب می‌ توانید قیمت‌ های کف و سقف روزانه یا شمارش معکوس تا زمان بسته شدن کندل را اضافه کنید.
  • Appearance: این تب برای تغییر خطوط گرید، رنگ پس‌ زمینه و محور ها، امکانات متنوعی را در اختیار شما قرار می دهد.
  • Trading: این تب به شما در حساب کارگزاری، امکان سفارشی سازی امکانات بصری را می دهد.
  • Events: در این تب گزینه‌ هایی برای نمایش سود و زیان وجود دارد.

به علاوه می توانید روی ناحیه گراف راست کلیک کنید و از منوی باز شده گزینه Reset Chart را بزنید تا تمام تنظیمات را به حالت اولیه بازگردانید.


چطور استراتژی خود را در در تریدینگ ویو از منو Chart با دیگران به اشتراک بگذاریم؟

همان طور که گفته شد شما می توانید استراتژی های خود را در قالب فیلم یا عکس با تمام کاربران در تمام نقاط دنیا به اشتراک بگذارید برای این کار شما باید به بخش Chart مراجعه کنید و در سمت چپ بالای این صفحه روی publish کلیک کنید. در این قسمت دو گزینه به شما نمایش داده می شود:

  • Publish idea: شما با این گزینه می توانید از تغییرات نمودار های خود یک اسکرین شات تهیه کنید و توضیحاتی درباره استراتژیتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.
  • Record video idea: با زدن این گزینه شما می توانید از تغییرات نموداری، تحلیل های آماری و استراتژی های خود یک ویدیوی 20 دقیقه ای ضبط کنید و با دیگران به اشتراک بگذارید.

همچنین می توانید از قسمت Streams به صورت آنلاین محتویات آموزشی را مشاهده کنید و با هزاران تاجر و سرمایه گزاران موفق در ارتباط باشید.

Markets

تب Markets که در منوی صفحه اول سایت تریدینگ ویو قرار گرفته است شامل گزینه های متعددی است که در ادامه تعدادی از مهم ترین ها را برای شما به طور مختصر توضیح می دهیم.

  • cryptocurrencies: در این گزینه از تب Markets قیمت حدود 200 سکه به دلار نمایش داده شده است. همچنین معیار هایی نظیر قیمت پایانی، حجم پایانی، درصد تغییرات قیمت به وضوح قابل رویت است.
  • currencies: این بخش از تب Markets شامل جفت ارز های بزرگ به دلار آمریکا وجود دارند.
  • stocks: در این گزینه نیز سهام بزرگ ترین شرکت‌ ها که داراییشان بیشتر از 10 میلیارد دلار استقابل مشاهده است.
  • indices: این بخش از تب Markets شامل بزرگترین شاخص‌ های جهانی بر اساس سرمایه بازار می باشد.

Screeners

در این قسمت شما با 3 عنوان مواجه می شوید که به شما اطلاعات متفاوتی می دهند.

  1. stock screener: نمایش سهام های موجود
  2. forex screener: نمایش جفت ارز های موجود در بازار فارکس
  3. crypto screener: نمایش ارز های دیجیتال موجود در بازار رمز ارز ها

آموزش رسم خطوط روند در سایت تریدینگ ویو

رسم خط روند یکی از روش های مورد علاقه مبتدی ها در الگو های نموداری است که برای ترید روزانه استفاده می شود. بنابراین یادگیری رسم این نمودار از اهمیت ویژه ای در روند تحلیلی شما برخوردار است. برای رسم این خط در نمودار از نوار ابزار سمت چپ گزینه مشخص شده در تصویر را انتخاب کنید.

سپس از همین نور ابزار سمت چپ کمی پایین تر گزینه آهن ربا را انتخاب کنید. با زدن این گزینه هنگام رسم این خط، خطوط شما به نزدیک‌ ترین نقاط قیمت‌ های باز، بسته، سقف و کف می‌ چسبند که دقت کار شما را بالا تر می برد.

برا این که رسم این خط را بهتر متوجه شوید ما با یک مثال رسم این خط را توضیح می دهیم.

به طور مثال برای رسم ترند لاین در در یک روند نزولی باید از یک نقطه سقف(قله نمودار) در هر منحنی شروع کنید. در واقع اولین نقطه شما می شود سقف نقطه ای از نمودارتان که پس از آن روند نزولی نمودار شروع می شود این خط را تا جایی ادامه می دهیم که تا جای ممکن سقف قیمت های بیشتری را در نمودار پوشش بدهیم.

نقاط 1 و 2 و 3، نقاط مقاومت در نمودار هستند. نقطه 4 نیز نشان دهنده تغییر روند نمودار است که این یعنی باید برای بقیه نمودار خط روند جدیدی رسم کنید. برای رسم ترند لاین صعودی نیز باید همین کار را انجام دهید فقط با این تفاوت که باید از قیمت کف شروع کنید و خط روند شما باید زیر کف قیمت های نمودار باشد.

آموزش رسم خط چنگال اندرو روی نمودار

خط چنگال اندرو نسبت به خط روند پیشرفته‌ تر است. که بسیار در تحلیل های تکنیکال کمک کننده است و اطلاعات بهتری به شما می دهد. برای رسم این خط ابتدا در نوار ابزار سمت چپ صفحه روی گزینه ای که در تصویر زیر مشخص شده است راست کلیک کنید.

سپس در زیر منوی باز شده گزینه مشخص شده در تصویر زیر را انتخاب کنید.

حال با انتخاب 3 نقطه در ابتدا و انتهای روندهای صعودی و نزولی، خط چنگال اندرو را رسم می‌ کنیم. به طور مثال در نودار زیر ما نقطه 1 که یک کف در روند نزولی است را به عنوان اولین نقطه انتخاب می کنیم سپس به عنوان نقطه دوم یک سقف در یک روند صعودی انتخاب می کنیم و آخرین نقطه هم در این مثال یک کف در روند نزولی است.

اگر بخواهیم با این خط یک تفسیر داشته باشیم می توانیم بگوییم امتداد خط در نقطه 2 سطح مقاومت و خط پایین در امتداد نقطه 3، میزان سطح حمایت ما می باشد و خطی که بین آن دو وجود دارد جایی است که انتظار داریم قیمت به آن سمت متمایل شود. بنابراین خط حمایت نشان‌ دهنده نواحی مناسب برای خرید و خط مقاومت نواحی مناسب برای فروش هستند.

جمع بندی

در این پست ابتدا شما را با وب سایت و ابزار تریدینگ ویو آشنا کردیم. در ادامه به بیان مزایا و معایب آن پرداختیم. سپس به شما آموزش دادیم که چطور در وب سایت تریدینگ ویو ثبت نام کنید و در ادامه شما را با بخش ها و امکانات مهم این ابزار فوق العاده آشنا کردیم و برای شروع کار مبتدی ها هم آموزش دادیم که چطور 2 تا از خطوط کاربردی در تحلیل های تکنیکال را رسم کنند و مطابق آن عمل کنند. امیدواریم که این پست به شما در این زمینه کمک کرده باشد.

منتشر شده توسط
F.Sahraeian