خطاهای مختلف

دلایل به وجود آمدن خطای 504 و روش های رفع خطا

خطای 504 از دسته خطا های سمت سرور است. به طور کلی هر گاه با ارور هایی مواجه شدید که با رقم 5 شروع می شوند، یعنی شما با خطا های سمت سرور سر و کار دارید. اما خطای 504 در حالت کلی زمانی رخ می دهد که به دلایلی سرور قادر به تکمیل درخواست شما در زمان مشخص شده نباشد. در این پست قصد داریم شما را با دلایل به وجود آمدن ارور 504 آشنا کنیم و در ادامه به شما روش های رفع این ارور را آموزش می دهیم. پس تا انتهای این پست همراه ما باشید.

خطای 504 gateway timeout

ارور 504 با پیغام های مختلفی ظاهر می شود که همه بیانگر خطای 504 هستند. ما در ادامه تعداد از این پیغام ها را برای شما جمع آوری کرده ایم.

  • 504 Gateway Timeout
  • 504 Gateway Timeout NGINX
  • NGINX 504 Gateway Timeout
  • Gateway Timeout Error
  • Error 504
  • HTTP Error 504
  • HTTP Error 504 – Gateway Timeout
  • 504 Error
  • (Gateway Timeout (504
  • This page isn’t working – Domain took too long to respond
  • 504 Gateway Time-out – The server didn’t respond in time
  • A blank white screen
  • HTTP 504

خطای 504 Gateway Timeout در هر مرورگر اینترنتی، در هر سیستم عامل و در هر دستگاه قابل مشاهده است. بنابراین ممکن است با این خطا در گوشی Android یا iPhone، لپ تاپ، تبلت، کامپیوتر، کروم، اکسپلورر یا در نسخه های مختلف ویندوز یا مک مواجه شوید.

دلایل بروز خطای 504

دلایل مختلفی برای بروز ارور 504 وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها در این بخش، و به برخی دیگر هنگام بیان راه حل برای رفع خطای 504 اشاره می کنیم:

1. قطع ارتباط سرور

گاهی ممکن است درخواست‌ های کاربران در سرور با مشکلی مواجه شود و وب سرور در یک لحظه و یا مدتی نا معلوم نتواند به درخواست پاسخ دهد. به طور مثال ممکن است در وب سرور بین پلاگین‌ های کش و وب سرور اصلی، ارتباط برای لحظاتی قطع شده باشد و همین موضوع باعث شود این خطا نمایش داده شود. به طور مثال ممکن است زمانی که از وب سرور آپاچی به همراه پلاگین‌ کش Nginx به طور همزمان استفاده می‌ کنند با این خطا مواجه شوید.

2. طولانی شدن بیش از حد زمان اجرای درخواست در سرور

گاهی ممکن است سرور ها به علت کمبود منابع سخت افزاری و یا اعمال تنظیمات بسیار زیاد برای پردازش با مشکلاتی مواجه شوند و زمان پاسخ گویی به درخواست طولانی شود در این حالت ارور 504 ظاهر می شود. این خطا عموماً در وب سایت‌ هایی رخ می‌ دهد که با زبان PHP نوشته شده است و تنظیماتی مانند Max Time Execution به درستی روی آن ها ست نشده باشند.

3. بروز مشکل در دریافت پکت های ارسالی به سرور

بستر های اینترنت، به خصوص اینترنت‌ های همراه، در ارسال پکت‌ ها متفاوتند و ممکن است به علت اسپلیت شدن، برخی پکت‌ ها به طور ناقص به دست سرور برسند در این حالت سرور نمی تواند به کاربر پاسخ درستی بدهد. در این حالت کاربر با خطای 504 مواجه می شود.

4. آپدیت کردن برخی ماژول‌ ها، افزونه ها و قالب های سایت

گاهی نیز ممکن است بعد از آپدیت برخی از ماژول‌ های سیستم مدیریت محتوای، افزونه ها و قالب ها، وب سرور قابلیت برقراری ارتباط را با ماژول یا پلاگین جدید نداشته باشد و خطای 504 رخ دهد.

5. استفاده از کش سرور

اکثر سایت‌ های پر بازدید و یا سازمانی برای برای برقراری ارتباط با کاربران خود از کش سرور استفاده می‌ کنند، حال در این بین اگر ارتباط بین کش سرور و وب سرور اصلی به هر دلیلی قطع شود، ممکن است با ارور 504 مواجه شوند.

روش های رفع خطای 504

برای رفع ارور 504 روش های مختلفی وجود دارد و شما می توانید از هریک از آن ها استفاده کنید:

1. صفحه را رفرش (Reload) کنید

روی گزینه ای که در تصویر فوق مشخص شده است کلید کنید یا دکمه F5 را چند بار روی کیبورد خود بزنید تا صفحه Reload شود. همچنین می توانید دوباره URL را در نوار جست و جو وارد کنید و enter را بزنید و منتظر بالا آمدن صفحه باشید.

2. دستگاه های شبکه خود را مجددا راه اندازی کنید

مشکلات موقتی در مورد مودم، روتر، سوئیچ یا سایر سخت افزارهای شبکه شما می تواند باعث بروز خطای 504 شود. فقط راه اندازی مجدد این دستگاه ها می تواند کمک کند تا این خطای شما برطرف شود. توجه داشته باشید که بهتر است پیش از این که دستگاه های شبکه خود را دوباره راه اندازی کنید، یک بار دستگاه (گوشی، لپ تاپ و…) خود را خاموش و روشن کنید. اگر مشکل حل نشد اقدام به راه اندازی مجدد دستگاه های شبکه خود کنید.

3. بررسی تنظیمات پراکسی سرور

تنظیمات پروکسی سرور را در مرورگر یا برنامه خود بررسی کنید و مطمئن شوید که آنها صحیح هستند. تنظیمات نادرست پراکسی می تواند خطای 504 ایجاد کند.

4. DNS سرور های خود را تغییر دهید

اگر همه دستگاه های موجود در شبکه شما با یک خطا یکسان مواجه هستند، DNS سرور های خود را تغییر دهید. این احتمال وجود دارد که خطای 504 ناشی از مشکلی در سرور های DNS باشد.

5. سنگین شدن دیتا بیس

گاهی ممکن است به دلیل سنگسن شدن دیتا بیس سایتتان سرور نتواند به درخواست ها پاسخ دهد در این حالت با ارور 504 مواجه می شوید که با نصب افزونه های بهینه سازی دیتابیس این مشکل قابل حل است.

6. VPN خود را خاموش کنید

وی پی ان ها گاهی باعث ایجاد مشکل در برقراری ارتباط می شوند. به طور مثال ممکن است برخی سایت ها یا برنامه ها بخاطر روشن بودن وی پی ان شما را ربات تشخیص دهند. بنابراین اگر وی پی ان روی دستگاه شما روشن است آن را خاموش کنید.

7. کش مرورگر خود را پاک کنید

گاهی ممکن است کش مرورگر شما پر شده باشد و شما را هنگام برقراری ارتباط با وب سایت های مختلف دچار مشکل کند. در این حالت به سادگی با پاک کردن کش مرورگر خود می توانید این مشکل را حل کنید. البته می توانید از مرورگر دیگری هم برای رفع مشکل خود استفاده کنید.

8. کلودفلر

اگر در وب سایت خود از کلودفلر استفاده می کنید و وب سایت شما ارور 504 می دهد. ممکن است دلیل قطع شدن موقت ارتباطتان با سرور به خاطر کلودفلر باشد. که اگر دلیل این ارور کلودفلر باشد نیازی نیست کاری بکنید چرا که این مشکل به خودی خود حل می شود.

9. غیر فعال کردن افزونه های سایت

اگر به تازگی افزونه جدیدی نصب کرده اید یا افزونه های خود را آپدیت کرده اید، می توانید وارد پنل مدیریتی هاست خود شوید. سپس به پوشه‌ی Plugins رفته و همه‌ ی افزونه‌ ها را غیر فعال کنید. بعد از آن یکی یکی افزونه‌ ها را فعال کنید و بررسی کنید که مشکل از کدام افزونه است.

10. فایل HTACCESS خود را بررسی کنید

گاهی نیز ممکن است خرابی فایل HTACCESS دلیل بروز خطای 504 باشد بنابراین برای اطمینان از این که خرابی این فایل باعث ایجاد این مشکل نشده باشد، فایل را بررسی کنید.

11. تماس با پشتیبانی

اگر با انجام کار هایی که تا اینجا بیان شد هنوز هم ارور 504 رفع نشده است، وقت آن است که با پشتیبانی وب سایت برای رفع این مشکل تماس بگیرید. برای تماس با پشتیبانی وب سایت ها می توانید به صفحه تماس با ما آن ها مراجعه کنید. اکثر سایت ها دارای حساب شبکه های اجتماعی هستند، برخی حتی شماره تلفن و آدرس ایمیل نیز دارند.

12. با ارائه دهنده خدمات اینترنت و شبکه خود تماس بگیرید

اگر همه راه ها را امتحان کرده اید اما هنوز هم مشکلتان برطرف نشده است، ممکن است مشکلی در شبکه ایجاد شده باشد که می توانید با تماس گرفتن با ارائه دهنده خدمات شبکه خود مشکل را درمیان بگذارید و به کمک ان ها مشکل را حل کنید.

منتشر شده توسط
samira.mohammadpur_server