یکی از مهم ترین مباحث سئو، بحث سئو محلی یا لوکال سئو می باشد، این نوع از سئو برای کسب وکارهای کوچک و مکان محور فوق العاده است. سئوی محلی باعث ترویج کسب و کار برای مشتریان محلی بوده و باعث می شود مشتریان محلی بتوانند به راحتی کسب و کار شما را پیدا نمایند.
سئو محلی یک مفهوم بهینه سازی سایت برای موتور های جستجوی گوگل است. گوگل محل جغرافیایی افراد و سوابق جستجوی آنها را در نظر می گیرد وبر اساس آن نتایج را به کاربر نشان می دهد.
مکان جغرافیایی کاربران به راحتی از طریق آی پی قابل تشخیص است ولی مکان جغرافیایی تجارت یا سایت ها تنها با رعایت اصولی هرچند ساده ولی مشخص تعیین میگردد.
کلیه ی اعمالی که برای تعیین محل جغرافیایی کسب کار و فهماندن آن به ربات های گوگل صورت می گیرد، سئو محلی نامیده می شود.
یک رستوران در خیابان احمدآباد مشهد را در نظر بگیرید، برای این رستوران بهترین مشتریها کسانی هستند که در محدوده ی احمد آباد زندگی میکنند، برای این کسب و کارهای محلی بهترین مشتریان هدف، جستجوکنندگان محلی هستند.
جست و جوکننده ی محلی کسی است که در محله و مکان خاصی کسب و کار شما را در گوگل جست و جو میکند.
96٪ از صاحبان کامپیوتر جستجوی محلی انجام می دهند.
46٪ از همه جستجوهای گوگل محلی هستند.
64٪ از مشتریان محلی از موتورهای جستجو و دایرکتوری ها به عنوان راه اصلی برای یافتن کسب و کارهای محلی استفاده می کنند.
50٪ از جستجوگران محلی تلفن همراه به دنبال اطلاعات کسب و کار (مانند آدرس شرکت یا شماره تلفن) هستند.
78٪ از جستجوهای محلی تلفن همراه منجر به خرید آفلاین می شود.
در دو حالت گوگل لوکیشن شما را میفهمد که عبارتند از:
حالت اول: برای کسانی که عبارتی مانند “رستوران در احمدآباد” را سرچ میکنند. در این حالت اگر شما صاحب رستورانی در خیابان احمدآباد هستید، با انجام سئو محلی به گوگل میفهمانید که کجایید و گوگل سایت شما را به تمام کسانی که لوکیشنهایی اطراف شما را سرچ کردند نشان خواهد داد.
حالت دوم: اگر شما عبارت “رستوران” یا “رستوران نزدیک من” را سرچ کنید بازهم گوگل نتایجی که نزدیک شماست را نشان میدهد.
در این حالت گوگل به صورت هوشمند عمل میکند و با پرسشی در ابتدای سرچ شما که آیا میتواند به لوکیشن شما دسترسی داشته باشد، محدودۀ جغرافیایی شما را تشخیص میدهد. این مورد به خصوص در کاربرانی که با موبایل سرچ میکنند، بسیار دقیقتر است.
در ادامه می خواهیم به طور کامل مهم ترین تکنیک های سئوی محلی را شرح دهیم:
مرحله اول شروع بهینه سازی سایت برای جست و جوی محلی، ثبت سایت و مکان در گوگل مپ است.
اگر شما برای کسب و کار خود سایت ندارید، این مورد بدون توجه به سئو محلی ضروری می باشد. چون امروزه اکثرا مردم نیازهای خود را از طریق گوگل تامین می کنند.
Google my business یک ابزار مفید است که متاسفانه به دلیل تحریم کاربران ایرانی نمی توانند از آن استفاده کنند.
به دلیل اینکه لازم است محل دقیق کسب و کار مشخص شود از روش های دور زدن تحریم مثل نرم افزار های تغییر آی پی هم نمی توان استفاده کرد.
اگر در عنوان صفحا سایت از نام های دارای منطقه جغرافیایی استفاده شود طبیعتا احتمال بیشتری برای رنک شدن در گوگل بوجود خواهد آمد.
به همین دلیل سعی کنید اگر در یک منطقه خاص مثلا مشهد هستید، کسب و کار خود را با واژه مشهد بهینه کنید. واژه هایی مانند : *** در مشهد، *** مشهد، *** خوب در مشهد، *** شیک در مشهد و…
این کار بسیار بسیار مهم است و در این رابطه نکاتی وجود دارد که حتما باید به آن ها توجه شد.
الف) حتما اطلاعات تماس ثبت شده در سایت، با اطلاعات تماس ثبت شده در نقشه گوگل (که در تکنیک نخست انجام دادیم) یکسان باشد!
ب) اطلاعات تماس خود را در فوتر سایت خود قرار دهید تا در تمامی صفحات سایت، در دسترس باشد.
ج) شماره تماس خود را به گونه ای در سایت ثبت کنید که در نسخه موبایل، قابل کلیک کردن باشد.
شاید جالب باشد که بیش از 80% ترافیک در جست و جوهای محلی ار دستگاه ها و تلفن های همراه صورت می گیرد. چون بیشترین استفاده سئو محلی در بیرون از منزل و با استفاده از تلفن همراه صورت می گیرد و همچنین بیترین نرم افزار های مسیریاب در گوشی های موبایل هستند.
در نتیجه بهینه کردن سایت برای تلفن های همراه از اهمیت بالایی برخوردار است.
هنگامی که عبارتی را جستجو می کنید و گوگل نتایجی را برای شما در گوگل مپ نشان می دهد، رتبه بندی این نتایج بیشتر براساس بازدیدها و کامنت های کاربران است.
کاربران می توانند برای هر مورد، کامنت گذاشته و از ۱ تا ۵ ستاره به آن امتیاز بدهند.
شما به هر نحوی که شده، باید بتوانید مشتریان راضی خود را پس از استفاده از خدماتتان، وادار به کامنت گذاشتن کنید تا اعتبار شما نزد گوگل بالا برود.
برای انجام این تکنیک بهتر است که برای وب سایت خود، با انکرتکست های حاوی عبارات جغرافیایی بک لینک بگیرید.
ممکن است سوال پیش بیاید که انکرتکست چیست؟ انکرتکست عبارتی است که با آن به یک سایت لینک می دهد. برای مثال وقتی می گویم برای خواندن مطلب مربوط به سئو محلی “اینجا” را کلیک کنید، واژه «اینجا» انکرتکست نامیده می شود.