هنگام راه اندازی یک وبلاگ جدید گزینه های زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. سیستم مدیریت محتوا (CMS) عموماً با در نظر گرفتن وبلاگ نویسان ساخته می شود. به همین دلیل تعداد زیادی از ویژگی های “بلاگ محور” مانند امکان افزودن “user profiles” به وبلاگ خود را پیدا خواهید کرد. پروفایل های کاربر به سادگی حساب های مختلفی هستند که سطوح مختلف دسترسی به وبلاگ شما را ارائه می دهند. اگر به دنبال مشارکت نویسندگان یا کاربران دیگر در وبلاگ خود هستید، ایجاد پروفایل های کاربر بسیار مفید هستند. در حالی که کنترل کاملی بر سایت خود دارید، می توانید از آن ها برای همکاری با سایر مشارکت کنندگان استفاده کنید. در این مقاله، مجوزهای مختلف پروفایل کاربر را به تفصیل شرح خواهیم داد، برخی از مزایای استفاده از پروفایل کاربری را به اشتراک خواهیم گذاشت و همچنین نحوه ساخت پروفایل کاربری در cms های مختلف را به شما نشان خواهیم داد.
تقریباً هر نرم افزار برای استفاده توسط افراد مختلف به ویژه برنامه های وب طراحی شده است. پروفایل کاربری، داده های خاصی را جمع آوری می کند که نحوه دسترسی هر فرد به نرم افزار را مشخص می کند. بسته به کارکرد نرم افزار، مانند نام و آدرس ایمیل، عکس پروفایل و اطلاعات ورود به سیستم، می تواند شامل اطلاعات مختلفی باشد.
یکی از مهمترین عناصر پروفایل کاربری که هر وبلاگ نویس باید آن را در ذهن داشته باشد، “نقش کاربر” می باشد. یک برچسب از پیش تعریف شده است که به یک کاربر خاص اختصاص داده می شود و تعیین می کند اقدامات یک کاربر در یک وب سایت انجام شود. به عنوان مثال، وردپرس این نقش های پیش فرض کاربر را ارائه می دهد:
به عنوان یک مالک وبلاگ، توصیه می شود که با دقت نقش های قدرتمندتر کاربر را تعیین کنید. به عنوان مثال، نقش های مدیر معمولاً فقط به یک یا دو کاربر در سایت اختصاص می یابند. شما می توانید به طور بالقوه نگرانی های امنیتی را در کل وب سایت خود وارد کنید.
جدا از کمک به شناسایی مشارکت کنندگان در سایت، برخی دیگر از راه های استفاده وبلاگ نویسان به منظور استفاده از پروفایل کاربری وجود دارد:
در حقیقت، وبلاگ نویسان با داشتن چندین پروفایل کاربری در وبلاگ خود، چیزهای زیادی کسب می کنند. اکنون، نحوه ساخت پروفایل کاربری در cms های مختلف را با هم مرور می کنیم.
روند ایجاد پروفایل های کاربر جدید در اکثر CMS ها مشابه است. با این حال، در این مقاله، از 3 cms محبوب استفاده خواهیم کرد( WordPress ، Joomla و Drupal).
همانطور که اشاره کردیم، فقط کاربرانی که دارای امتیازات مدیر هستند می توانند کاربران جدیدی به وبلاگ اضافه کنند. پس از ورود به وب سایت وردپرس خود با استفاده از اعتبار ورود مدیر، به بخش Users> Add New در داشبورد بروید:
اکنون می توانید اطلاعات کاربر جدید را اضافه کنید. اینجاست که باید نقش را به کاربر اختصاص دهید. پس از ایجاد پروفایل جدید، وردپرس به طور پیش فرض کاربر جدید را از طریق ایمیل به وی اطلاع می دهد.
اگر نمی خواهید به آن ها اطلاع داده شود، می توانید این کادر را بردارید. پس از پایان کار، می توانید بر روی دکمه افزودن کاربر جدید کلیک کنید.
ابتدا با اطلاعات ورود به سیستم به پنل سرپرست خود وارد شوید. معمولاً پنل را در پیوندی مشابه https://mydomain.com/administrator پیدا خواهید کرد.
برای افزودن کاربر جدید، به سادگی به “Users > Manage > Add New” در پانل سرپرست خود بروید:
صفحه بعدی سه زبانه را نشان می دهد که می توانید اطلاعات و امتیازات کاربر جدید را به دلخواه تغییر دهید. جزئیات حساب، گروه های کاربر اختصاص داده شده و تنظیمات اساسی:
می توانید نقش های کاربر را در زیر تب Assusted User Groups تعریف کنید. پس از اتمام کار به سادگی روی دکمه ذخیره کلیک کنید.
ابتدا با رفتن به صفحه مدیر دامنه خود (به عنوان مثال https://yourdomain.com/admin ) به پنل سرپرست خود بروید و جزئیات را پر کنید.
پس از ورود به پنل سرپرست، به بخش” People > List” بروید و روی پیوند افزودن کاربر کلیک کنید:
پس از افزودن کاربر جدید، تمام قسمتهای اطلاعات موجود را پر کنید.
شما می توانید در بخش نقش ها به کاربر جدید نقش اختصاص دهید. اگر کادر را علامت بزنید، دروپال نیز از طریق ایمیل به کاربر اطلاع می دهد.
پروفایل کاربری یک روش موثر و اغلب ضروری برای مدیریت مشارکت های محتوایی در وبلاگ شما است. آن ها به طور قابل توجهی روند همکاری را آسان می کنند و به وبلاگ نویسان برای بهره وری بیشتر کمک می کنند.
پروفایل کاربری با افزایش بهره وری از وبلاگ نویسان و ارائه آزادی و امنیت ضمن همکاری در یک پروژه، به آنها کمک می کند. خوشبختانه، این فرایند ساده است، مهم نیست که شما از WordPress ، Drupal ، Joomla یا هر CMS دیگری استفاده می کنید.