مفهوم هاست اشتراکی چیست ؟ به طور کلی چندین وب سایت روی یک سرور مستقر هستند که تعداد آنها ممکن است به هزاران وب سایت برسد. در هاست اشتراکی هرکدام از هاست ها می توانند از منابع سخت افزاری هاست های دیگر استفاه کنند. مثلا اگر سایت شما روی هاست اشتراکی واقع شده باشد، و سایت دیگری در همان سرور، در یک برهه ی زمانی بازدید بالایی داشته باشد، روی سرعت سایت شما هم تاثیر می گذارد. به عبارتی دیگر مشکلات شبکه روی تمامی هاست های اشتراکی تاثیرگذار است. در بیشتر مواقع هاست اشتراکی نیاز کاربر را رفع می کند و هم چنین هزینه ی سنگینی را برای میزبانی سایت روی دوش کاربر نمی گذارد.
اما باید دانست که هاست اشتراکی دارای محدودیت منابع سخت افزاریست. گفتنی است این روش به میزبانی مجازی یا میزبانی مشتق شده نیز شناخته شده است. بیشترین وب سایت ها دراینترنت ازاین سرویس استفاده میکنند. این سرویس می تواند مدیریت شده یا مدیریت نشده باشد که سرویس مدیریت شده آن پشتیبانی بهتری ارائه می دهد. بیشتر شرکت های میزبانی وب، میزبانی وب اشتراکی را ارائه می دهند.
برخی از شرکت های ارائه دهنده خدمات هاست اشتراکی، دارای سیاست هایی هستند که اطمینان حاصل شود همه به مقدار منصفانه به منابع دسترسی دارند.
میزبانی اشتراکی راه حلی مقرون به صرفه می باشد. بسیاری از کاربران با در نظر گرفتن هزینه سرور، به سمت هاست های اشتراکی می روند تا هزینه های شرکت میزبان بین آنها توزیع شود.
شرکت هایی که می خواهد کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنند می توانند با یک طرح هاست اشتراکی شروع کنند وسپس آن را ارتقا دهند.
راه اندازی هاست اشتراکی ساده است. اکثر ارائه دهندگان، یک پانل کنترل برای مدیریت وب سایت یا رابط کاربری به شما ارائه می دهند که این رابط کاربری ساده است و دارای مدیریت و نظارت روی هرگونه عمل مرتبط با اجرای یک سرور می باشد.
دارای امکان نصب وب سایت های متعدد در دایرکتوری کاربری می باشد. فقط باید اطمینان حاصل کنید که دامنه های خریداری شما به هاست اشتراکی متصل هستند. به عنوان مثال : یک فرد دارای دامنه های مختلف برای وب سایت شخصی، وبلاگ شخصی و کسب و کار خود می باشد که می تواند با خرید یک هاست اشتراکی همه دامنه های خود را به هاست خود متصل نماید.
هاست اشتراکی نیازی به نگه داری و مراقبت ندارد. شرکت ارائه دهنده هاست اشتراکی معمولا با مراقبت از سرور این کار را انجام می دهد. با هاست اشتراکی می توانید از خدمات حرفه ای مانند ارتقاء و تعمیر و نگهداری سخت افزار، به روز رسانی نرم افزار، حملات DDoS یا منع سرویس، قطع شبکه ها و غیره بهره مند شوید.
وب سایت هایی که با توجه به مرورگرهای مختلف، متفاوت هستند، به عنوان وب سایت های پویا شناخته می شوند. وب سایت های پویا معروف عبارتند از: فیس بوک، Quora، توییتر و سیستم های مدیریت محتوای پویا (CMS ها) شامل وردپرس و جوملا. سایت های پویا و CMS ها از زبان های برنامه نویسی جایگزین مانند Perl، Python و PHP استفاده می کنند که می تواند بر روی سرور اشتراکی اجرا شود.
هنگامی که شما به دنبال یک پلن هاست اشتراکی هستید، اطمینان حاصل کنید که از تضمین های “تاخیرکم” برخوردار هستید. حداقل درصدی که شما باید از یک ارائه دهنده انتظار داشته باشید 99٪ است.
وب سایت هایی که به صورت اشتراکی از یک سرور استفاده می کنند نباید روی سرعت و بهره وری یکدیگر تاثیر بگذارند. اما این ویژگی در بسیاری از شرکت های ارائه دهنده صدق نمی کند.
میزان ترافیک را هنگام انتخاب باید در نظر بگیرید. البته پیش بینی ترافیک وب آسان نیست، اما اگر به هر دلیلی انتظار داشتید که مقدار زیادی از ترافیک وارد سایت شما شود، میزبانی اشتراکی ممکن است مناسب نباشد، زیرا ممکن است روند “استفاده منصفانه” را از بین ببرید.
منابع همیشه محدود هستند، این فرض اساس حوزه اقتصاد است که به هاست اشتراکی اعمال می شود. اگر سایت شما مقدار زیادی از ترافیک را دریافت کند، برای کسایی که همزمان با شما از یک سرور استفاده می کنند، مشکل ایجاد می کند. همچنین اگر بازدید کنندگان وب سایت شما حجم زیادی از محتوا را دانلود کنند باعث کاهش سرعت سرور می شود.
اگر شما نیازهای خاص فنی داشته باشید، ممکن است این طرح برای شما مناسب نباشد. به عنوان مثال، اگر شما نیاز به اجرای یک سیستم عامل جایگزین مانند FreeBSD یا اسکریپت PostgreSQL برای پایگاه داده خود داشته باشید، اگر سرور هاست شما این ویژگی را ارائه نکند، باید سرور اختصاصی تهیه کنید.
فقط به دلیل اینکه این نوع میزبانی ارزان است، به این معنا نیست که شامل پشتیبانی نمی شود. شرکت های ارائه دهنده سرویس هاست اشتراکی، از طریق سایت، تلفن، چت و ایمیل آماده پشتیبانی و خدمت رسانی به کاربران خود می باشند.
برای اطلاع از قیمت پلن های هاست اشتراکی می توانید به این لینک مراجعه کنید.