CentOS مخفف Community Enterprise Operating System یکی از بهترین توزیع های لینوکس است که توسط Gregory Kurtzer کلید خورد و یک سیستم عامل متن باز رایگان و کلاس بندی شده را فراهم می کند که از نظر عملکردی با Red Hat Enterprise Linux (RHEL) که منبع قوی آن می باشد نیز سازگار است. RHEL یک سیستم عامل سازمانی است اما دارای اشتراک پولی است. توسعه دهندگان CentOS از کد منبع RHEL استفاده می کنند و محصولی بسیار مشابه آن را ایجاد می کنند. پشتیبانی فنی برای این امر فقط از طریق پورتال های انجمن و وب سایت آن ها ارائه می شود.
توزیع لینوکس مجموعه ای از نرم افزار های توزیع شده با هسته لینوکس است. غالباً توزیع های لینوکس حاوی ابزار GNU هستند. بنابراین برخی توزیع ها را توزیع های GNU / Linux می نامند. از این نظر CentOS و RHEL توزیع های گنو / لینوکس هستند.
همانطور که گفته شد توسعه دهندگان CentOS از کد منبع Red Hat برای ایجاد محصول نهایی بسیار مشابه RHEL استفاده می کنند. برند و لوگو Red Hat تغییر کرد، زیرا Red Hat اجازه توزیع مجدد را نداد. ‘yum’ مدیر مجموعه CentOS است. هر چیزی که روی آن اجرا شود، مطمئناٌ روی سیستم عامل RHEL نیز اجرا می شود. موضوعات و تصاویر مربوط به CentOS یکی از برترین موضوعات مربوط به سیستم عامل ها در Cloud Amazon و Azure Cloud است.
توزیع CentOS از معماری مشابه سایر توزیع های لینوکس پیروی می کند و همچنین از معماری x86-64 پشتیبانی می کند به این معنی که از هر دو ماشین 32 بیتی و 64 بیتی پشتیبانی می کند، معماری CentOS شامل:
در اینجا مجموعه ای از دستورات وجود دارد که به شما کمک می کند تا با این توزیع لینوکس کار کنید.
می توان مجموعه ای از دستورات را در صف کار هایی که در یک پرونده با پسوند .sh انجام می شود، نوشت و با اجرای فایل .sh (که به آن ‘اسکریپت پوسته’ می گویند) و با دستور sh <filename>.sh همه آن ها را یک باره اجرا کرد. همچنین می توان دستورات خود را در این اسکریپت نویسی پوسته تعریف و ایجاد کرد و از آن ها برای اهداف مختلف استفاده کرد.
در اینجا برخی از مزایای استفاده از آن ذکر شده است:
سال هاست CentOS در میان توزیع های لینوکس، ارجح در صنعت hosting بوده است و همچنین توسط Ubuntu Server به عنوان سیستم عامل اصلی مورد استفاده برای میزبانی وب، از توزیع اوبونتو پیشی گرفت. بیایید دلایل برتری این توزیع را بررسی کنیم:
در دنیای امروز، امنیت اصلی ترین نگرانی است که به ذهن خطور می کند و CentOS دارای چندین ویژگی امنیتی داخلی است. یکی از راه هایی که CentOS در محافظت از شما در برابر حملات سایبری کمک می کند، استفاده از Linux-Enhanced Security (SELinux) است.
SELinux یک مکانیسم کنترل دسترسی است که می تواند قوانینی را در مورد پردازش ها و پرونده ها براساس سیاست هایی که شما تعریف می کنید، اعمال کند. یکی از ویژگی های بسیار مفیدش این است که آسیب پذیری های حملات privilege escalation را کاهش می دهد.
اگر فرآیندی به خطر بیفتد، مهاجم فقط به عملکرد های طبیعی فرآیند دسترسی دارد و فقط پرونده هایی که پردازش شده اند برای دسترسی به آن ها پیکربندی شده اند. از آنجا که CentOS از جعبه ایمنی بیشتری برخوردار است، به عنوان نقطه شروع ترجیح داده می شود. زیرا از ابتدا به تنظیمات اولیه کمتری نیاز است. CentOS به طور منظم پشتیبانی ها (یا به روزرسانی) را مستقیماً از RedHat جدا کرده است و به روزرسانی های شبانه را به سرعت از بین برده.
برای هر کسی که در صنعت تولید برنامه کاربردی را اجرا می کند، نکته ای که باید به خاطر بسپارید ثبات و پشتیبانی از سیستم عامل است. اگر پیش بینی شود که پشته برنامه شما 7 سال طول بکشد و سیستم عاملی که روی آن تعبیه شده است فقط برای 4 سال آینده به روزرسانی شود، پس از پایان عمر سیستم عامل با مشکلات امنیتی روبرو خواهید شد.
با استفاده از CentOS، نسخه های اصلی به مدت 10 سال پشتیبانی می شوند و در صورت لزوم، به روزرسانی های امنیتی را دریافت می کنند. CentOS 7 در 7 ژوئیه 2014 منتشر شد و تا 30 ژوئن 2024 پشتیبانی می شود. CentOS از یک نسخه بسیار پایدار (و اغلب کامل تر) از نرم افزار خود استفاده می کند و چون چرخه انتشار طولانی تر است، برنامه ها نیازی به آپدیت سریع ندارند.
این امر به توسعه دهندگان و شرکت های بزرگ امکان استفاده از آن مزیت را برای صرفه جویی در هزینه می دهد زیرا باعث کاهش هزینه های مربوط به زمان توسعه اضافی می شود. به روزرسانی های کمتر نیز به معنای صرف زمان کمتر برای بروزرسانی است. CentOS همچنین از همه اشکال سخت افزاری موجود در بازار پشتیبانی می کند، از جمله پشتیبانی از انواع سخت افزار های قدیمی.
این ویژگی به کاربران امکان می دهد هنگام در نظر گرفتن استفاده طولانی که شامل هزینه تعمیر و نگهداری سخت افزار می شود، هزینه کل مالکیت (TCO) کمتری را داشته باشند. به همین دلایل CentOS توسط شرکت های بزرگ تر و توسعه دهندگانی ترجیح داده می شود که به یک سیستم عامل مطمئن تر و کامل تر نیاز دارند که دارای چرخه انتشار طولانی تر باشد. به علاوه چون توزیع رایگان و متن باز لینوکس است، در آنجا نیازی به هزینه اضافی شما نیست.
با افزودن مزایای پشتیبانی گسترده، اگر برنامه یا سایتی در دست تولید دارید، نمی خواهید آن را تغییر دهد یا در صورت نیاز به اجرای نسخه خاصی، بسته ها را به روز کنید، CentOS برای به روز نگه داشتن سیستم شما از مدیر بسته YUM (Yellowdog Updater Modified) استفاده می کند.
این باعث می شود سیستم عامل بسیار ماژولار باشد، شما می توانید به راحتی ویژگی هایی را که دوست دارید اضافه و حذف کنید. CentOS بسیار انعطاف پذیر است و توانایی پیکربندی برای انجام و جایگزینی تقریباً هر نوع کاری را دارد. طیف گسترده ای از نرم افزار هایی که دارد، به آن اجازه می دهد تا به عنوان یک سرور پایگاه داده، میل سرور، وب سرور، اپلیکیشن سرور، فایل سرور، سرور پروکسی FTP سرور عمل کند و این لیست همچنان ادامه دارد.
اگر شما نیاز به راه اندازی یک سیستم گسترده دارید که بتواند از عهده یک کار واحد یا طیف گسترده ای از قابلیت ها برآید، CentOS متناسب با این نیاز شما است. نسخه های مدرن CentOS همچنین می توانند از جدید ترین سیستم عامل های کانتینر سازی، مجازی سازی و خدمات میکرو مانند Docker و Kubernetes استفاده کنند.
از آنجا که این فناوری ها پشتیبانی خود را مستقیماً از پلتفرم OpenHhift RedHat گرفته اند، استفاده از این سرویس های مرحله بندی شده و مستقر باعث می شود مدیریت ذاتی برنامه هایی که روی آن سیستم عامل ها اجرا می شوند، بسیار راحت تر باشد.
از آنجا که CentOS یک پلتفرم پر کاربرد در سراسر دنیای میزبانی وب است، به صورت استانداردی برای این صنعت درآمده است. یکی دیگر از مزایای استفاده گسترده از آن، میزان اطلاعات و اسناد موجود برای آن است. جامعه وسیعی از توسعه دهندگان و کاربران وجود دارد که به طور مرتب ارزش کلی آن را به عنوان سیستم عاملی که اکثریت آن را ترجیح می دهند، افزایش می دهند، دانش خود را به اشتراک می گذارند و شما را در سایر مسائل راهنمایی می کنند. راه های مختلفی برای آموزش وجود دارد که شامل انجمن ها و سایت هایی است که راهنمایی در مورد تنظیم و پیکربندی درست CentOS دارند.
سرانجام CentOS می تواند از چندین پلتفرم مدیریتی از جمله cPanel ،InterWorx ،WebMin، DirectAdmin ،Spacewalk ،CWP، Plesk ،ISPConfig ،Virtualmin ،Vesta CP و چندین پلتفرم دیگر پشتیبانی کند. این پنل های مدیریتی باعث می شود که بتوانید به راحتی چندین سایت را بر روی سرور خود میزبانی کنید و همچنین مدیریت کلیه فرایند های اصلی و رویه های سرور را به راحتی انجام دهید.
می توانید ایمیل، وب سایت، دسترسی FTP و بسیاری از توابع دیگر را با استفاده از رابط وب آسان برای کاربران در سرور خود تنظیم کنید. این پنل ها امکان مدیریت کامل کلیه وظایف پیچیده مرتبط با مدیریت سرور را تنها با چند کلیک فراهم می کنند. با ویژگی هایی مانند مدیریت بک آپ گیری، نصب نرم افزار (به عنوان مثال وردپرس، دروپال، جوملا و غیره) DNS، بک آپ گیری، شبکه، پایگاه داده و ویژگی های امنیتی اضافی مانند فایروال CSF، محافظت از brute force و اسکن ویروس که این ها تمام ویژگی هایی که می توان ذکر کرد، نیستند.
منابع: liquidweb.com و educba.com
نمایش دیدگاهها
سایت خوب با مقالاتی بسیار بی نظیری دارین