آموزش

VPN (وی پی ان) چیست و چگونه عمل می کند؟

VPN (وی پی ان) یا همان شبکه خصوصی مجازی و اختصار (Virtual Private Network) شبکه ای است که اطلاعات از طریق شبکه ای مانند اینترنت منتقل می شود.

عمومی ترین کاربرد VPN ها به منظور دور زدن تحریم و فیلترینگ ها است و برای این که هیچ اثر و ردپایی از خودتان در فضای برای سرویس دهنده شبکه اینترنت یا افراد دیگری به جای نگذارید می توانید از این شبکه مجازی(VPN) استفاده کنید.

VPN ها چگونه عمل می کنند؟

VPN ها در کار های روزمره ما به عنوان یک رابط که کاربر را به فضای اینترنتی متصل می کنند عمل می کنند ولی با این تفاوت که هیچ ردپایی از کاربری که به این شبکه وارد شده را به جا نمی گذارد.

(شبکه های مجازی) به جای این که شما را به یک محل شلوغ و ناامن اینترنتی متصل کند شما را به یک شبکه اینرنتی که مختص به خودتان است متصل می کند.

VPN ها مکان یابی شما را به بر اساس آی پی هایی که اصلا متعلق به شما نیست انتخاب می کنند و از همین روش شما می توانید امنیت فضای اینترنتی خود را تامین کنید و دیگر قابل به ردیابی شما توسط دیگر کاربران یا عوامل سایت نیست.

به طور کلی استفاده از VPN ها به دو قسمت تقسیم می شود:

دسته اول

با فعال سازی آن شما می توانید توسط سرور هایی که بر روی هاست VPN به صورت دروغین و مجازی از امکانات یک کشور دیگر به فضای اینترنتی دسترسی داشته باشید و این روش برای محتویاتی است که در کشوری که شما در آن هستید قابل دسترسی به آن را ندارد یا تحریم و فیلترشده است.

مثلا ابزار های گوگل چون گوگل آنالیتیکس را برای دسترسی ایرانیان مسدود کرده است و برای دسترسی از آن راهی جز استفاده از VPN ها نیست.

دسته دوم

دومین دسته و مهم ترین فایده وی پی ان، رمز گذاری تمامی داده های ترافیکی اینترنتی شما در فضای اینترنت است .

از این طریق احتمال این که شخصی بتواند ردپایی از شما در فضا های مجازی پیدا کند به صفر درصد می رسد و نتیجه این عمل رسیدن به امنیت کامل در فضای اینترنتی است که خیال تمام افراد و کاربران را از جهت امنیت راحت می کند.

VPN ها چگونه از اطلاعات ما محافظت می کند؟

VPN ها بر روی دستگاه کامپیوتر یا گوشی شما نصب می شود و شما را به سرور های سازنده خود متصل می کند که این متصل بودن یک اتصال رمز گذاری شده همراه با لینک های قابل اعتماد را در اختیار شما می گذارد و شما می توانید بدون هیچ گونه نگرانی و محدودیتی در اینترنت شروع به کار کنید.

با اتصال به سرور وی پی ان ها تمام اطلاعات شما و سوابق وب گردی تان به جای این که توسط ISP خودتان قابل ردیابی باشد، توسط سازنده های وی پی ان قایل دسترسی کامل خواهد بود. بنابراین نباید حتما به وی پی ان ها اعتماد کامل بکنید و فکر کنید که کل فضای اینترنت شما به حالت ناشناس درآمده است.

راه اندازی VPN

فعالسازی VPN ها روشی بسیار ساده دارد که راه اندازی آن ها خیلی آسان تر از پیدا کردن سرویس دهنده مناسب برای آن است. فرقی نمی کند که VPN خود را از کجا تهیه کرده اید. ولی برای اجرا آن به یک برنامه به نام client software نیاز دارید.

این اپ را باید داخل گوشی یا کامپیوتر خود نصب کنید تا توسط آن به اکانت VPN خودتان وارد شوید. تنها با چند کلیک ساده و وارد کردن اطلاعات شخصی خود می توانید به سرور VPN شخصی خود متصل شوید.

در تمام موارد به این صورت است که شما باید آی پی تان را از یک کشور از جهان انتخاب کنید به عنوان مثال شما اگر آی پی خود را کشور فرانسه قرار دهید شما را به عنوان یک فرد که ر کشور فرانسه به اینترنت دسترسی دارد می شناسد.

معایب استفاده از VPN ها

  • تمام اطلاعات کاربر برای شرکت سازنده ارسال می شود
  • سرعت آپلود رسانه ها کاهش می یابد
  • حجم مصرف دیتا بالا
  • مصرف انرژی بالای باتری

مزایای استفاده از VPN

  • امنیت پیشرفته
  • کنترل از راه دور
  • اشتراک گذاری فایل ها
  • ناشناس بودن آنلاین
  • انلاک کردن وب سایت ها
  • تغییر آدرس آی پی

 

منتشر شده توسط
a.Amjadi_server