با هدف پیشرفت مستمر در ایجاد یک پروژه، روش چابک می تواند یک چشم انداز بسیار موفقیت آمیز باشد. در این مقاله روش چابک را به شما معرفی می کنیم و سپس 12 اصل کلیدی در این روش را با هم مرور می کنیم، از صدور گواهینامه، آموزش، ایجاد نرم افزار و تعداد زیادی از پروژه های بزرگ و کوچک.
روش چابک (Agile) یک روش مدیریت پروژه است که از چرخه های توسعه به نام “sprints” برای تمرکز بر پیشرفت مستمر در توسعه محصول یا خدمات استفاده می کند. اگرچه روش های توسعه نرم افزار به سال 1957 بر می گردد اما اولین بار در دهه 1970 ویلیام رویس مقاله ای درباره توسعه سیستم های بزرگ نرم افزاری منتشر کرد که بسیار مورد بحث قرار گرفت. بعد ها در سال 2001، Agile Manifesto برای راهنمایی رویکرد های تکراری و مردم محور، 12 اصل مهم را برای توسعه نرم افزار به طور رسمی اعلام کرد که توسط 17 توسعه دهنده نرم افزار منتشر شد. این توسعه دهندگان گرد هم آمدند تا بر اساس تجربه مشترکی که دارند، در مورد روش های توسعه بحث و گفت وگو کنند.
12 اصل کلیدی وجود دارد که مدیریت پروژه چابک را هدایت می کنند:
اگرچه این روش در واقع برای صنعت نرم افزار طراحی شده است اما بسیاری از صنایع به دلیل ماهیت بسیار مشترک و کارآمد این روش، هنگام توسعه محصولات و خدمات از چابک استفاده می کنند. جدول زیر میزان پذیرش متدولوژی چابک در صنایع مختلف پیشرو را نشان می دهد.
نرم افزار (ISV) | 23% |
خدمات مالی | 14% |
خدمات حرفه ای | 12% |
بیمه | 6% |
مراقبت های بهداشتی | 6% |
دولت | 5% |
ارتباطات از راه دور | 4% |
حمل ونقل | 4% |
ساخت و ساز | 4% |
در ابتدا چابک برای صنعت نرم افزار ایجاد شده بود تا روند پروژه را برای شناسایی سریع مسائل و نقص ها به سرعت انجام دهد. این امر راهی را برای توسعه دهندگان و تیم ها فراهم می کند تا محصول بهتری را با روشی سریعتر، از طریق جلسات کوتاه، تکراری و تعاملی ارائه دهند.
در عرصه تحول دیجیتال، با مهاجرت بسیاری از شرکت ها به یک محل کار دیجیتال، چابک بهترین روش برای سازمان هایی است که به دنبال تغییر نحوه مدیریت پروژه ها هستند.
چابک می تواند به روشی بسیار قدرتمند به روند گسترده شرکت و هماهنگی ها کمک کند. بدین ترتیب، هم محل کار دیجیتال و هم چابک مزیت هایی دارند:
در زمینه مدیریت پروژه، چابک به تیم های پروژه، اسپانسر ها، رهبران پروژه و مشتریان مزایای بسیار خاصی را ارائه می دهد که به شرح زیر است:
مانند هر روش دیگر، روش چابک برای هر پروژه ای مناسب نیست و همواره دقت کافی به منظور شناسایی بهترین متدولوژی برای هر موقعیت منحصر به فرد توصیه می شود.
در صورتی ممکن است روش چابک کارآمد نباشد که مشتری در اهدافش شفاف نباشد، مدیر پروژه یا تیم بی تجربه باشند یا شاید تحت فشار باشند و نتوانند درست کار کنند.
در طی فرایند توسعه، روش چابک به توسعه دهندگان، تیم های پروژه و اهداف مشتری کمک می کند، اما لزوماً برای به پایان رساندن پروژه و گرفتن نتیجه معقول، تمام احتیاجات نیست.
چابک ممکن است در سازمان های سنتی پذیرفته نشود به این دلیل که بعضی از سازمان های سنتی برنامه ها و راه حل هایی برای انجام پروژه های خود دارند که مدت هاست در حال انجام آن ها هستند و پذیرش تغییر این روال برای تیم آن ها با مشکلات و سختی هایی همراه می باشد.
همچنین ممکن است با مشتریانی که به فرآیند های سفت و سخت پایبند هستند و یا روش های عملیاتی خاص خود راد ارند، با مشکلاتی روبرو شوند.
این فرصت برای ترکیب روش چابک با روش های دیگر مانند روش آبشار است که می خواهیم از آن برای ایجاد یک محلول ترکیبی استفاده کنیم.
شرکت ها گاهی اوقات از این روش برای اداره یک یا چند مرحله استفاده می کنند، مانند برنامه ریزی در جایی که انجام مراحل برای آن نیازی به مراحل سریع یا تکراری ندارد.
برنامه ریزی به طور خاص نیاز به یک رویکرد جامع تر، روشمند و اغلب آهسته تر برای تعریف، تجزیه و تحلیل و مستند سازی جنبه های یک پروژه دارد.
این باعث می شود روش آبشار به یک روش بهتر تبدیل شود. پس از ورود یک پروژه به مرحله توسعه، تغییرات سریع و تکراری نیاز به رویکرد متفاوتی دارد و اینجاست که روش چابک شروع می شود تا در کمترین زمان بهترین نتیجه را کسب کند.
این رویکرد ترکیبی باعث می شود که چابک تر و قابل انطباق تر در صنایع مختلف یا متناسب با ماهیت بی نظیر یک پروژه، محصول یا خدمات انجام شود. با این حال، برای تعیین مناسب بودن و ظرفیت روش ها و فرآیند های موجود، احتیاط کافی لازم است.
در روش چابک روش های متداول و رایج وجود دارد که محبوبترین آن ها Scrum ،Kanban و Lean است. برخی از روش های دیگر چابک عبارتند از:
Scrum یک framework قدرتمند برای اجرای فرایند های چابک در توسعه نرم افزار و سایر پروژه ها است. این چارچوب از تکرار های كوتاهی با نام sprints و جلسات روزانه به نام scrums برای مقابله با بخش های گسسته از یك پروژه به صورت متوالی استفاده می كند تا اینكه پروژه به طور كلی انجام شود.
سه نقش اصلی در Scrum وجود دارد: Scrum master،product owner ،Scrum team members :
شش مهارت یا ویژگی اصلی مدیریت پروژه چابک وجود دارد که همه مدیران پروژه باید از آن ها برخوردار باشند:
همانطور که روش چابک سرعت خود را بالا می برد، تقاضا برای متخصصان با دانش و تجربه سریع نیز افزایش می یابد. در اینجا هفت گواهی متمرکز بر چابک وجود دارد تا معیار دانش خود را ارائه دهید:
شرکت هایی که از روش چابک استفاده می کنند، به منظور به دست آوردن مزایای کامل این روش، می توانند از نرم افزارهایی برای توسعه چابک استفاده کنند:
موفق و پیروز باشید.😊
بیشتر بخوانید :
تکنولوژی های موفق و زیان دیده در دوران کرونا
نمایش دیدگاهها
سلام ممنون از سایت خوبتون .این سایت هم مقاله ی خوبی میزاره امیدوارم مثل من براتون مفید باشه