در مقدمه مقاله درباره مجازی سازی و ماشین مجازی توضیحاتی را ارائه می دهیم و در ادامه راجع به انواع نرم افزار های مجازی سازی سرور توضیحاتی را خواهید خواند.
دسته بندی های مختلفی از مجازی سازی وجود دارد: مجازی سازی سرور، مجازی سازی ذخیره سازی، مجازی سازی برنامه ها، مجازی سازی اطلاعات محور، مجازی سازی شبکه و مجازی سازی دسک تاپ. همه این ها با هدف ایجاد قدرت و اثربخشی اقتصادی برای تجارت ایجاد شده است. از نظر تاریخی، سرورها تنها با یک سیستم نرم افزاری واحد یعنی هسته سیتم عامل، تنها سرویس های یک سیستم عامل را اجرا می کنند و در نتیجه باعث می شود مصرف منابع به صورت بهینه نباشد.
با کمک فن آوری مبتنی بر مجازی سازی، برنامه های مختلف بروی سیستم های عملیاتی روی یک سرور اجرا می شوند و بدین ترتیب کل توان دستگاه ها و منابع سخت افزاری مربوطه با بالاترین کارایی به کار گرفته می شوند.
‘ماشین مجازی’ (VM) معمولاً سخت افزار فیزیکی میزبان مانند پردازنده، فضای دیسک، حافظه اصلی و منابع شبکه را به طور مجزا تقسیم بندی می کند. ‘Hypervisor’، در واقع هسته مرکزی ناظر در هر ماشین مجازی است که مدیریت منابع سرور را بر عهده دارد.
برای کسب اطلاعات از ماشین مجازی VMware به لینک داده شده می توانید مراجعه کنید.
مزایای بی شماری از مجازی سازی وجود دارد که موجب انعطاف پذیری بالای VM ها می گردد. سیستمی که مبتنی بر VM باشد قابلیت هایی نظیر مصرف بهینه منابع، نظارت موثر عملیات، کاهش هزینه ها در اختیار شما می گذارد که در نتیجه منجر به صرفه جویی قابل توجهی در منابع می شود. مجازی سازی کمک می کند تا زمان پیکربندی سرورها، دسترسی به اطلاعات پشتیبان و همچنین به کارگیری منابع در کاربردهای متنوع سریعتر از سرورهای سنتی انجام پذیرد.
Microsoft Hyper-V ،Citrix XenServer ،VMware vSphere و KVM مهم ترین هایپروایزرهای منبع باز هستند که بازار مجازی سازی را با قدرت اداره می کنند. علاوه براین، Docker به عنوان پیشتاز در عرصه مجازی سازی در حال فراگیر شدن است که موجب افزایش چشمگیر سرعت و همچنین استفاده موثرتر از منابع سرور می گردد. حال تصور کنید که تلفیق مجازی ساز ها با Docker چه قدرتی را برای شما فراهم می آورد.
سازمان ها به طور معمول در تصمیم گیری استفاده از ساده ترین Hypervisor سردرگم هستند که بتواند بهترین انتخاب مرتبط با کسب کارشان داشته باشند.
انتخاب مجازی ساز مناسب برای کسب و کارها بستگی به فاکتورهای مختلفی نظیر هزینه های لایسنس، قدرت فنی مجازی ساز، نیازمندی های دقیق سخت افزار و حتی انتظار شما از یک مجازی ساز دارد که موجب بهترین انتخاب در راستای بهبود کسب و کار می گردد.
مایکروسافت در سال 2008 Hypervisor خود را معرفی کرد. Hyper-V قابلیت ایجاد یا توسعه ابر خصوصی، مصرف موثر از سخت افزار، بهبود پایداری و توسعه تجاری و همچنین به کارگیری کاربردها را بسیار اقتصادی می کند.
VMware vSphere به مجموعه نرم افزار مجازی سازی سرور اشاره دارد که دارای لایه های مجازی سازی و لایه های مبتنی بر رابط و کنترل است. vSpher شامل عناصر اصلی نظیر خدمات زیرساختی، همراه با VMware vCompute vNetwork و vStorage؛ سرویس های مبتنی بر برنامه؛ VCenter Server، است که به دیتاسنترها کمک می کند تا سرویس های مبتنی بر دیتاسنتر را مدیریت کنند، یا از طریق یک برنامه اختصاصی طراحی شده برای اجرا در vSphere به کار گرفته شوند.
XenServer یک محصول منبع باز از Citrix است که از طریق Hypervisor Xen Project پشتیبانی می شود. این مجازی ساز قابلیت مدیریت بار کاری، ادغام سیستم عامل ها و پیکربندی های مختلف شبکه را اداره کند. XenServer کانال کاربردی را در فضای x86 در اینتل و همچنین محیط های AMD ایجاد می کند.
همچنین سیستم های کنترلی برای XenApp و همچنین استقرار XenDesktop را فراهم می کند و حتی گرافیک های بهبود یافته مبتنی بر دستگاه مجازی با توجه به NVIDIA و Intel را نیز در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد. این سرویس ها سیستم عامل های مختلفی را برای پیاده سازی در سخت افزار مشترک یکسان فعال می کنند.
KVM Red Hat یک راه حل جامع مدل سازی مجازی سازی سرور است که در کشور ما نیز از آن استفاده می گردد. کرنل پشتیبانی شده توسط ماشین مجازی، هسته سیستم عامل UNIX را به یک Hypervisor تبدیل می کند. بخشی از مجموعه مجازی سازی رد هت، آن را در خط اصلی هسته سیستم عامل یونیکس (لینوکس) در نسخه هسته 2.6.20 گنجانده است.
تا اینجا با چند نوع از مهمترین نرم افزار مجازی سازی آشنا شدید. چند نرم افزار دیگر نیز وجود دارد که یکی از آن ها openvz است. نرم افزار های مجازی سازی با گذر زمان کامل تر شده اند که docker پیشرفته ترین نسخه این نرم افزارها است. در مقالات دیگر سایت ممتاز سرور با این نرم افزار نیز آشنا خواهید شد.