cPanelDomainSeoSQL

کامل ترین آموزش مرحله به مرحله نحوه انتقال سایت به هاست دیگر

اغلب برای مدیران تصمیم گیری تغییر ارائه دهنده میزبانی فعلی برای به دست آوردن شرایط میزبانی بهتر برای وب سایت، دشوار است. زیرا نگران امنیت و صحت داده های سایت در حین انتقال می باشند. اما در این مقاله روشی برای نحوه انتقال سایت بدون ایجاد مشکل و یا از دست رفتن داده را توضیح خواهیم داد.

نحوه انتقال سایت

اولین قدم برای انتقال وب سایت شما به یک میزبان جدید، پیوستن به ارائه دهنده میزبانی جدید است. در این مرحله باید حساب های میزبانی را با دو ارائه دهندگان میزبانی وب (قدیمی و جدید) در دسترس داشته باشید. شایع ترین محیط میزبانی، هاست لینوکس اشتراکی با پایگاه داده MySQL و پانل کنترل cPanel است. در این آموزش، ما نحوه انتقال سایت بین دو میزبان که این محیط را ارائه می دهند، نشان خواهیم داد.

در وب سایت های ساده که ممکن است فقط از چند صفحه استاتیک HTML، CSS و فایل های جاوا اسکریپت تشکیل شده باشد بحث انتقال هاست فقط چند دقیقه طول می کشد. ولی امروزه اکثر وب سایت ها توسط انواع مختلفی از سیستم مدیریت محتوا (CMS) طراحی شده اند.

این نوع وب سایت ها از دو جزء اصلی تشکیل شده اند: فایل های وب سایت و پایگاه داده. بنابراین مراحل نحوه انتقال هاست به صورت زیر است:

1- فایل های وب سایت و پایگاه داده از حساب میزبانی موجود کپی کنید.

2- فایل های وب سایت و پایگاه داده به حساب میزبانی جدید خود آپلود کنید.

3- وب سایت خود را در سرور جدید آزمایش کنید.

name server -4 های دامنه ی خود را بر روی هاست جدید کانفیگ کنید.

5- چند روز صبر کنید تا اطمینان حاصل کنید که پیکربندی name server جدید در سراسر سیستم DNS خصوصی یا عمومی مورد نظرتان توزیع شده باشد.

6- حساب کاربری میزبان قدیمی خود را ببندید.

1- فایل ها و پایگاه داده های وب سایت را کپی کنید.

نحوه انتقال سایتنحوه انتقال سایت

در هنگام کپی کردن فایل های وب سایت خود، یکی از چیزهایی که باید در ذهن داشته باشید، نحوه ساختار دایرکتوری است. فایل های وب سایت را دقیقا همانطور که هستند باید انتقال دهید و آن ها را بدون تغییر در حساب میزبانی جدید آپلود کنید.

نحوه کپی کردن فایل ها برای انتقال سایت

چند روش مختلف برای کپی فایل های وب سایت وجود دارد. یکی از روش های رایج این است که از یک سرویس گیرنده FTP مانند Filezilla برای انجام کار استفاده کنید. (دانلود Filezilla)

برای کپی فایل های وب سایت با استفاده از FTP فرایند 4 مرحله ای زیر را باید طی کنید:

1- یک پوشه در رایانه خود ایجاد کنید که در آن فایل های وب سایت خود را کپی کنید. در تصویر زیر، ما یک فایل به نام “Website Files & Database” ایجاد کردیم.

2- به حساب میزبانی فعلی خود از طریق FTP متصل شوید و محل فایل های وب سایت خود را در FTP پیدا کنید. البته معمولا فایل های وب سایت در پوشه public_html قرار دارند.

3- حال تمام فایل های وب سایت خود را از public_html به پوشه ای که ایجاد کرده اید Drag کنید و منتظر بمانید تا دانلود تمام شود.

نحوه انتقال سایت

4- پس از اتمام دانلود، پوشه Website Files & Database را باز کنید و فایل ها را بررسی کنید. اگر عمل کپی درست انجام شده است، اتصال FTP را قطع کنید.

نحوه انتقال سایت

نحوه کپی پایگاه داده برای انتقال سایت

رایج ترین نوع پایگاه داده، MySQL است و رایج ترین برنامه برای کار با پایگاه داده های phpMyAdmin ،MySQL است.

اگر وب سایت شما پایگاه داده ندارد، می توانید این مرحله را به طور کامل در نظر نگیرید و مراحل بعدی را انجام دهید.

برای کپی یک پایگاه داده MySQL، به کنترل پنل فعلی میزبانی خود بروید و روی گزینه PhpMyAdmin در کنترل پنل کلیک کنید. نماد PhpMyAdmin در cPanel مانند عکس زیر است.

نحوه انتقال سایت

پس از کلیک بر phpMyAdmin به محیطی وارد می شوید که پایگاه داده ها در آن قرار دارند و می توانید یه نسخه از آن کپی کنید. در سمت چپ پنجره، لیستی از پایگاه های داده در حساب میزبانی خود را مشاهده خواهید کرد. پایگاه داده وب سایت خود را انتخاب کنید و بر روی آن کلیک کنید. بعد، بر روی گزینه Export در بالای پنجره کلیک کنید و سپس بر روی دکمه Go بروید تا همه پایگاه های خود را در قالب SQL دانلود کنید.

نحوه انتقال سایت

فایل SQL دانلود شده را به همان پوشه فایل های وب سایت خود منتقل کنید تا زمانیکه به آن نیاز پیدا کنید.

2- آپلود فایل های وب سایت و پایگاه داده در حساب میزبانی جدید

برای آپلود وب سایت خود در حساب میزبانی جدید شما باید چهار مرحله را انجام دهید:

  • یک پایگاه داده جدید در حساب میزبانی جدید خود ایجاد کنید.
  • جداول پایگاه داده خود را در پایگاه داده جدید آپلود کنید.
  • فایل های وب سایت خود را ویرایش کنید تا نام کاربری و پسورد جدید خود را جایگذاری کنید.
  • فایل های وب سایت خود را به سرور آپلود کنید.

ایجاد یک پایگاه داده جدید

با توجه به نحوه پیکربندی حساب میزبانی سایت ، باید یک پایگاه داده جدید با استفاده از phpMyAdmin یا پایگاه داده MySQL Database ایجاد کنید. استفاده از wizard کمی کاربر پسند و بصری تر است، بنابراین با این روش مرحله را پیش خواهیم گرفت.

ابتدا، Wizard را در حساب کاربری cPanel جدید خود پیدا کنید.

نحوه انتقال سایت

در صفحه زیر نامی برای پایگاه داده جدید وارد کنید. شما می توانید از هر نامی که دوست دارید استفاده کنید.

نحوه انتقال سایت

در صفحه بعد، کاربر و رمز عبور برای پایگاه داده ایجاد کنید. می توانید برای تولید یک رمز عبور با درجه امنیت بالا، از Generator استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که رمز را در جایی امن نگه داری کنید. در این مرحله بهتر است که نام کاربری، نام پایگاه داده و گذرواژه خود را در جایی یادداشت کنید سپس روی Creat User کلیک کنید.

نحوه انتقال سایت

در صفحه زیر، ALL PRIVILEGES را انتخاب کنید و روی Next Step کلیک کنید.

نحوه انتقال سایت

در صفحه بعدی یک پیغام “موفقیت آمیز” خواهید دید که تایید میکند کاربر ایجاد شده دارای دسترسی های لازم در پایگاه داده است. پایگاه داده شما اکنون تنظیم شده است و آماده است تا اطلاعاتی که از پایگاه داده فعلی خود دانلود کنید را وارد کنید.

نحوه انتقال سایت

آپلود داده به پایگاه داده جدید

به رابط کاربری cPanel بازگردید و وارد phpMyAdmin شوید. اکنون شما باید بتوانید پایگاه داده جدیدی که در نوار کناری در سمت چپ پنجره ایجاد کرده اید را ببینید.

پایگاه داده ای که ایجاد کرده اید را انتخاب کرده و بر روی زبانه Import در بالای پنجره کلیک کنید. در صفحه Import، Choose File را انتخاب کنید و  در پنجره ظاهر شده مسیر فایل پایگاه داده ای که از حساب میزبانی قبلی دانلود کردید را انتخاب کنید.

نحوه انتقال سایت

هنگامی که مسیر فایل پایگاه داده را وارد کردید، به پایین صفحه بروید و بر روی Go کلیک کنید. پس از چند ثانیه، پیام موفقیت آمیزی خواهید دید که Import پایگاه داده را تایید می کند.

ویرایش فایل های وب سایت

اگر وب سایت شما شامل هر دو فایل وب سایت و پایگاه داده باشد، شما باید فایل های وب سایت خود را تغییر دهید تا آنها را به پایگاه داده ای که تازه ایجاد کرده اید مرتبط کنید. فایل هایی که برای اتصال وب سایت به پایگاه داده باید ویرایش شوند وابسته به نوع سیستم مدیریت محتوایی که استفاده می کنید متفاوت است. بنابراین در صورتی که یکی از سه سیستم محبوب مدیریت محتوا استفاده می کنید، باید در یکی از فایل های زیر ویرایش انجام دهید.

نحوه انتقال سایت
فایل wp-config.php در وردپرس
نحوه انتقال سایت
فایل configuration.php در جوملا
نحوه انتقال سایت
فایل settings.php در دروپال

در یکی از سه فایل بالا، با توجه به نوع سیستم مدیریت محتوا که استفاده می کنید، باید نام پایگاه داده، نام کاربری و پسوردی که هنگام ایجاد پایگاه داده یادداشت کردید را وارد کنید. حالا تغییراتی که ایجاد کرده اید را ذخیره کنید و فایل را ببندید. اگر سیستم های مدیریت محتوا استفاده نمی کنید، باید مستندات مربوط به وب سایت خود را بررسی کنید تا فایل صحیح را که می خواهید ویرایش کنید، پیدا کنید.

آپلود فایل های وب سایت

اکنون آماده آپلود فایل های وب سایت خود هستید. ساده ترین راه برای آپلود فایل ها استفاده از یک سرویس گیرنده FTP است. اگر شما تاکنون از FTP برای اتصال به حساب میزبانی جدید خود استفاده نکردید، ابتدا باید یک کاربر جدید FTP ایجاد کنید. به پانل مدیریت حساب جدید خود بروید و بر روی نماد FTP Accounts کلیک کنید و یک کاربر جدید ایجاد کنید و سپس از نام کاربری و پسورد حساب میزبانی جدید خود برای اتصال سرویس گیرنده FTP به حساب میزبانی جدید استفاده کنید.

نحوه انتقال سایت

سپس، پوشه public_html را پیدا کرده و فایل های وب سایت خود را در آن Drag کنید.

نحوه انتقال سایت

به یاد داشته باشید که باید ساختار پوشه را هنگام آپلود فایل های وب سایت خود بدون تغییر نگه دارید. بنابراین اگر فایل های وب سایت شما مستقیما در دایرکتوری public_html در حساب میزبانی قدیمی شما قرار داشته باشند، آنها را مستقیما در یک دایرکتوری مشابه در حساب میزبانی جدید قرار دهید. به همین ترتیب، اگر فایل های وب سایت شما در پوشه ای در داخل public_html قرار داشته باشند، این طرح دایرکتوری در حساب میزبانی جدید شما باید رعایت شود.

در مورد مثال ما، تمام فایل های وب سایت ما در داخل یک دایرکتوری به نام وردپرس قرار دارد که یک زیر پوشه از public_html بود. بنابراین هنگام آپلود فایل ها به حساب جدید، کل دایرکتوری وردپرس را به دایرکتوری public_html بارگذاری می کنیم تا مسیر فایل در نهایت بدین صورت باشد: / public_html / wordpress

3- وب سایت خود را تست کنید.

ارتباط بین وب سایت و پایگاه داده تان را بررسی کنید. نحوه انجام این کار یک تکنیک پیشرفته است ، زیرا این فرایند از یک سیستم مدیریت محتوا و ارائه دهنده میزبانی وب کمی متفاوت است. در صورت نیاز به کمک در این مرحله، با ارائه دهنده میزبانی جدید خود تماس بگیرید. اگر قبل از کانفیگ NameServer های هاست جدید خود، اتصال پایگاه داده و سایت خود را چک نکنید، انتقال از سرورهای میزبان قدیمی به سرویس دهنده های میزبان جدید، ممکن است باعث اثر منفی بر روی سئو وب سایت شما داشته باشد. البته می توانید کانفیگ NameServer را در اواخر شب، در طول تعطیلات آخر هفته، هنگامی که کمترین بازدید را دارید، انجام دهید. هم چنین می توانید آمار بازدید کننده وب سایت خود را برای مشخص کردن بهترین زمان برای تغییر NameServer، به دست آورید.

قبل از اینکه وب سایت خود را در میزبانی جدید انتشار دهید، باید دو مورد مهم را در نظر بگیرید:

  • تعیین URLs موقت توسط ارائه دهنده میزبانی جدید شما، برای دسترسی به وب سایت قبل از کانفیگ NameServer
  • ویرایش فایل های وب سایت برای تغییر URLs سایت به URLs موقت

اگر نمی توانید فایل هایی که URLs سایت در آن ذخیره شده است را پیدا کنید، برای کمک به بخش پشتیبانی میزبان خود تماس بگیرید. در بیشتر موارد، URL موقت شما چیزی شبیه به این خواهد بود:

http://hostserver123.com/~account

قسمت اول آدرس، از آدرس مستقیم سرور شما تشکیل شده است و قسمت دوم نام کاربری کنترل پنل شماست که با علامت “~” شروع می شود. می توانید آدرس مستقیم سرور خود را در قسمت اطلاعات حساب خود از رابط cPanel یا با تماس با بخش پشتیبانی میزبان پیدا کنید. هنگامی که یک URL موقت را طراحی کرده و فایل های وب سایت خود را با URL موقت تغییر دادید، از سایت خود بازدید کنید. هدف این است که اتصال بین فایل های وب سایت و پایگاه داده بررسی شود. هنگامی که اتصال بین پایگاه داده و وب سایت خود را بررسی کردید،  URLs سایت را در فایل های سایت، به حالت اول خود بازگردانید.

یک دامنه جدید ایجاد کنید

قبل از اینکه بتوانید نام دامنه خود را در حساب میزبانی جدید قرار دهید، باید یک رکورد دامنه را در حساب میزبانی جدید خود ایجاد کنید. در پانل کنترل حساب میزبانی خود، نماد “ADDon Domains” را پیدا کنید.

نحوه انتقال سایت

هنگامی که ADDon Domains را ایجاد می کنید، از URL استفاده کنید که در آن می خواهید وب سایت نمایش داده شود. برای Document root، مطمئن شوید از پوشه ای که فایل های وب سایت خود را در میزبانی جدید آپلود کرده اید استفاده کنید.

نحوه انتقال سایت

ایجاد آدرس های ایمیل

قبل از تغییر سرورهای دامنه خود، اگر می خواهید هر آدرس ایمیلی که در حال دریافت ایمیل در حساب کاربری میزبان قدیمی خود هستید، بازسازی کنید باید آدرس های ایمیل را قبل از کانفیگ کردن NameServer تنظیم کنید. در غیر این صورت برخی از ایمیل های دریافتی ممکن است از دست بروند. در پنل مدیریت میزبانی جدید، نماد “Email Accounts” را جستجو کنید.

نحوه انتقال سایت

در صفحه بعدی، آدرس های ایمیل خود را وارد کنید.

نحوه انتقال سایت

گواهی امنیتی سایت را به روزرسانی کنید.

اگر وب سایت شما https است، باید گواهی SSL خود را در حساب میزبانی جدید خود نصب کنید تا از آن استفاده کنید. می توانید برای این کار از پشتیبانی میزبانی جدید خود کمک بگیرید.

4- NameServer را به روزرسانی کنید.

اکنون که وب سایت نصب شده و اتصال آن با پایگاه داده تست شده است و ایمیل ها وارد شده اند، وقت آن است که نام دامنه خود را در NameServer های میزبان جدید خود وارد کنید. به پانل کنترل میزبان حساب خود بروید و NameServer های کاربری خود را پیدا کنید. آنها باید چیزی شبیه به این باشند:

ns1.host_server123.com

ns2.host_server123.com

سپس به تنظیمات دامنه در پنل مدیریت میزبانی جدید بروید، و NameServer ها را تایپ کنید. اکنون با کانفیگ NameServer، سرورهای میزبان جدید را به دامنه خود اتصال کرده اید. این فرایند به نام propagation نامیده می شود و ممکن است تا 24 ساعت طول بکشد تا اطلاعات را برای همه سرورها در سیستم منتشر کند. تا زمانی که انتشار کامل شده است، وب سایت شما باید در هر دو حساب میزبانی در دسترس باشد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام ما یک گروه تلگرامی برای وردپرس راه
    انداختیم که کلی از اساتید هم هستند
    خوشحال میشیم شما هم تشریف بیارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا