Domainمفاهیم پایه

Who is چیست؟ و چگونه می توان از آن استفاده کرد؟

در این مقاله قصد داریم در مورد این که Who is چیست؟ و چگونه می توان از آن استفاده کرد؟ صحبت کنیم لطفا در ادامه با ما همراه باشید. Whois خدماتی است که اطلاعات اولیه در مورد یک دامنه ثبت شده، مانند اطلاعات تماس مالک دامنه، وضعیت دسترسی به دامنه و شرکتی را که در آن دامنه ثبت شده است، فراهم می کند (همچنین به آن Registrar نیز گفته می شود).

Who is چیست؟

Whois تاریخ های ثبت نام و انقضاء یک دامنه و همچنین nameservers دامنه را نمایش می دهد. مقررات ICANN به تلاش کلیه ثبت نام کنندگان دامنه نیاز دارد تا اطلاعات تماس خود را معتبر و به روز نگه دارد تا از کلاهبرداری و سرقت هویت جلوگیری کنند. گزینه ی Whois Lookup را برای بررسی جزئیات مرتبط با یک دامنه ارائه می شود. اطلاعات موجود در بخش جستجو تا حدودی به رجیستری بستگی دارد.

با این حال، برای اکثر gTLD ها و gTLD های جدید شما می توانید جزئیات مربوط به افرادی که دامنه در آن ثبت نام شده است، هنگام ثبت نام، زمان انقضا و مکان میزبانی DNS را مشاهده کنید. برای اکثر ccTLD ها، برای کسب اطلاعات بیشتر باید به وب سایت رجیستری بروید.

میزان اطلاعات موجود در یک رکورد به نوع TLD یا ccTLD و ثبت کننده دامنه بستگی دارد. ثبت دامنه معمولاً به مشتریان خود این امکان را می دهد تا اطلاعات تماس دامنه خود را مستقیماً از حسابهای خود تغییر دهند (بدون نیاز به تماس با پشتیبانی مشتری Registrar). به روزرسانی های مربوط به اطلاعات Whois ممکن است تا 24 ساعت طول بکشد.

لینک: https://who.is/

برخی از ثبت دامنه ها به صاحبان دامنه اجازه می دهند جزئیات خاصی را در سوابق عمومی Whois خود مخفی کنند. آنها این کار را با جایگزین کردن اطلاعات ثبت کننده با یکی از شرکتهای ثبت یا میزبان انجام می دهند. به عنوان مثال، در ضبط عمومی Whois با محافظت از دامنه، ایمیل شخصی آنها با رشته ای جایگزین می شود که به نظر می رسد a7b594eb9f5d43c123123c82484363f81.protect@whoisguard.com می باشد.

هرکسی که مایل به تماس با کاربر باشد، به این آدرس ایمیل ارسال می کند، و به صورت خصوصی به ایمیل شخصی کاربر هدایت می شود.

نحوه کار WhoIs

به عنوان بخشی از فرآیند ثبت دامنه، ثبت نام کنندگان باید مشخصات تماس صحیح و قابل اعتماد را به ثبت کننده خود ارائه دهند و اطمینان حاصل کنند که این اطلاعات به روز است. عدم ارائه اطلاعات موثق یا عدم اراده در تعویض داده های قدیمی ارائه شده به ثبت، می تواند منجر به لغو ثبت نام شود. ثبت کننده ای که انتخاب کرده اید از شما می خواهد سوابق تماس و فنی را ارائه دهید که برخی از آنها توسط ICANN (شرکت اینترنتی برای نامها و شماره های اختصاصی) لازم است.

ثبت کننده اطلاعات ثبت کننده (معروف به سوابق WHOIS) را حفظ می کند و سوابق فنی خاصی را به رجیستری منتقل می کند که فهرست مهم آن TLD را حفظ می کند.

هر دامنه TLD دارای یک رجیستری معتبر است، که سیستم های رایانه ای متصل از طریق اینترنت را با اطلاعات ضروری برای ارسال ایمیل یا یافتن وب سایت خود فراهم می کند. به عنوان مثال، رجیستری بهره عمومی (PIR)، رجیستری .org را اداره می کند.

Whois، با تلفظ “چه كسي”، سيستمي است كه به كاربران اجازه مي دهد تا نام و اطلاعات تماس يك نام دامنه ثبت شده (وب سايت) را جستجو كنند. این اطلاعات در پایگاه داده Whois نگهداری می شود، که برای همه در دسترس است از طریق یک ابزار جستجوی Whois مانند اطلاعات موجود در NameCheap. تمام آنچه شما نیاز دارید یک آدرس وب سایت برای جستجو و تماس با طرف مسئول هر منبع اینترنتی است.

اطلاعات موجود در بخش جستجو تا حدی به ثبت کننده بستگی دارد. با این حال، شما می توانید جزئیات این که دامنه چگونه به ثبت رسیده است، هنگام ثبت نام، زمان انقضا و مکان میزبانی DNS را ببینید.

ثبت کننده سوابق، اطلاعات مخاطب شما را نگه می دارد و جزئیات اصلی را به رجیستری ارائه می دهد که دایرکتوری مرکزی را برای آن دامنه سطح بالا (TLD) حفظ می کند. مشابه آدرس های IP، نام دامنه باید منحصر به فرد باشد تا بتواند با یک موجود واحد در ارتباط باشد، خواه یک فرد یا سازمان باشد. این امر همچنین روند یافتن آنها را در سیستم نام دامنه آسان می کند.

Who is چیست؟
Who is چیست؟ و چگونه می توان از آن استفاده کرد؟

به طور مثال، هر دامنه سطح بالا (TLD (- .com و .org – دارای سرور معتبر مخصوص به خود هستند که اطلاعات دیگر مورد نیاز برای یافتن یک وب سایت را به رایانه های دیگر در وب ارائه می دهد یا یک ایمیل را به مقصد خود هدایت می کند. به همین دلیل، پایگاه داده Whois برای عملکرد سیستم نام دامنه بسیار مهم است.

ما می خواهیم به شما در درک کارکردهای داخلی جستجوی Whois، نحوه انجام جستجوها و چگونگی ساماندهی سوابق Whois کمک کنیم.

ما همچنین حریم خصوصی Whois را پوشش خواهیم داد، ابزاری که اطلاعات تماس شما را در سیستم DNS مخفی می کند اگر ترجیح می دهید هنگام ثبت دامنه خود، این اطلاعات را خصوصی نگه دارید.

داده های Whois

چه کسی ممکن است مانند مخفف ظاهر شود، اما این سادگی یک سیستم است که این سؤال را می پرسد، “چه کسی صاحب نام دامنه یا آدرس IP است؟”. سال به سال، میلیون ها نفر، از افراد گرفته تا مشاغل، دولت ها و سازمان ها، نام دامنه را ثبت می کنند.

هنگامی که نام دامنه ثبت می شود، شخص ثبت نام شده باید اطلاعات تماس و چیزی را ارائه دهد تا آنها را به عنوان مالک معرفی کند. اطلاعات ارائه شده عموماً به عنوان داده های Whois معروف است كه در یك سابقه در پایگاه داده Whois نگهداری می شود.

ما اشاره کردیم که Whois برای یافتن اطلاعات در مورد ثبت دامنه استفاده می شود. مقدار اطلاعات موجود در یک رکورد بستگی به نوع TLD یا ccTLD و ثبت کننده دامنه دارد.

به عنوان مثال، دامنه .au اطلاعات محدودی را در اختیار شما قرار می دهد (نام ثبت کننده، نام و ایمیل ثبت کننده، وضعیت دامنه و سرورهای نام) در حالی که بسیاری از ثبت های دیگر از جمله .com ، .org و .net اطلاعات تماس کامل را ارائه می دهند از جمله ثبت دامنه و تاریخ انقضا و همچنین نام ثبت کننده، وضعیت دامنه و nameservers.

Who is چیست؟

همانطور که بحث کردیم، سوابق Whois از ثبت تا ثبت کننده متفاوت است، اما همه آنها اطلاعات اجباری ارائه شده در هنگام ثبت نام را به اشتراک می گذارند، از جمله:

  • اطلاعات رجیستری مرکزی:
    این نام دامنه را نشان می دهد، به علاوه شرکتی که در آن ثبت شده است به علاوه پیوندی به سرور Whois، سرورهای نام، وضعیت دامنه و تاریخ ایجاد یا انقضا آنها. پس از به دست آوردن این اطلاعات، مشتری Whois به سرورهای ثبت کننده متصل می شود تا اطلاعات تماس با نام دامنه جستجو شده را پیدا کند.
  • اطلاعات ثبت کننده:
    شامل اطلاعات تماس می باشد. در صورت بروز هرگونه مشکلی در رابطه با مالکیت دامنه، باید بروزرسانی شود و این امر مستلزم آن است که جزئیات مالکیت نام دامنه دقیق باشد تا بتواند برطرف شود.

نحوه کار با whois

  1. در ابتدا وارد وب سایت who.is بشوید

    Who is چیست؟

  2. آدرس وب سایت مورد نظر خود را وارد کنید.

    معرفی Who is

  3. اطلاعات را مشاهده نمایید.

    Who is چیست؟

امیدوارم از مطالعه مقاله Who is چیست؟ و چگونه می توان از آن استفاده کرد؟ نهایت استفاده را برده باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا