Network

انواع روتر ها و ویژگی هر کدام از آن ها!

در ابتدا این سوال مطرح می شود که: روتر چیست؟ روتر ها به عنوان “پلیس ترافیک” برای شبکه بیزینس کوچک شما هستند. آن ها داده ها را به طور موثر در بین چندین سایت شبکه و همچنین به ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) شما منتقل می کنند و انواع رسانه ها و پروتکل های مختلف را “ترجمه” می کنند. روتر ها انواع مختلفی از نیاز های بیزینس شما را تأمین می کنند.

روتر ها چه کاری انجام می دهند؟

روتر ها برای فعال نگه داشتن شبکه ها، کامپیوتر ها و سایر دستگاه ها مانند پرینتر ها را به هم متصل می کنند و به آن ها اجازه برقراری ارتباط با یکدیگر را می دهند. آن ها داده های ارسالی از طریق شبکه را تجزیه و تحلیل می کنند، نحوه بسته بندی (Packaging) آن ها را تغییر می دهند و سپس آن ها را به شبکه دیگر یا از طریق شبکه دیگری ارسال می کنند.

روتر ها چگونه به یک کسب و کار کمک می کنند تا بی نقص عمل کند؟

روتر ها بیزینس شما را به دنیای خارج متصل می کنند، از اطلاعات مهم کسب و کار شما در برابر تهدیدات امنیتی محافظت می کنند و حتی تصمیم می گیرند کدام کامپیوتر ها نسبت به دیگران اولویت بالا تری داشته باشند. آن ها می توانند باعث افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و بهبود امنیت و خدمات به مشتری شوند.

مشاغل چگونه از روتر ها استفاده می کنند؟

روتر ها انواع ارتباطات بیزینسی را از داده ها و ویس ها گرفته تا دسترسی به ویدئو و Wi-Fi مدیریت می کنند. روتر ها چگونه می توانند به ما کمک کنند:

به اشتراک گذاشتن برنامه های بیزینسی. روتر ها می توانند به شما کمک کنند تا برنامه های شغلی خود را با کارکنان خود، حتی آن هایی که در مکان های مختلف هستند، به اشتراک بگذارید تا همگی دسترسی مساوی به ابزار های مهم داشته باشند و بتوانند بهره وری خود را بهبود بخشند. روتر ها همچنین می توانند دسترسی به برنامه های پیشرفته را فراهم کرده و خدمات مفید بیزینسی مانند تماس صوتی از طریق Voip و ویدیو کنفرانس را برای شما فراهم کنند.

بهبود دسترسی به اطلاعات. کارکنان شما به دسترسی سریع به اطلاعات نیاز دارند تا بتوانند تصمیمات بهتری بگیرند و موثر تر عمل کنند. روتر ها به این دسترسی کمک می کنند، بنابراین کارکنان شما می توانند داده های تجاری مورد نیازشان را مشاهده کنند.

افزایش خدمات مشتری. مشتریان امروزه انتظار دارند به سوالات خود و همچنین خدمات شخصی که دارند، پاسخی سریع داده شود. برای پاسخگویی به این خواسته ها، مشاغل به شبکه های قابل اعتماد و واکنش گرایی نیاز دارند که روتر ها می توانند آن ها را فراهم کنند.

کاهش هزینه های عملیاتی. فناوری مسیریابی (روتینگ) می تواند تأثیرات مثبتی در پیشرفت کسب و کار شما داشته باشد. به عنوان مثال، از چاپگر ها و سرور های مشترک که برای همه افراد در شبکه قابل دسترسی هستند، استفاده می کنید و در هزینه ها صرفه جویی می کنید. با استفاده از روتر ها و یک شبکه قابل اعتماد می توانید زیرساخت های بیزینس کوچک خود را بدون جایگزینی مداوم فناوری، رشد دهید.

نحوه کار روتر

انواع روتر ها کدامند؟

سه نوع روتر در بازار وجود دارد. این انواع اصلی عبارتند از:

روتر سیمی (wired router):

روتر های سیمی یکی از انواع روتر هستند که شکل این دستگاه ها ششبیه به جعبه است. مستقیماً از طریق کابل ها یا اتصالات سیمی به رایانه متصل می شوند. یک پورت اتصال روتر سیمی برای اتصال مودم برای دریافت بسته های داده اینترنت استفاده می شود. مجموعه دیگری از پورت ها به روتر سیمی اجازه می دهد تا برای توزیع بسته های داده اینترنت به رایانه ها متصل شود.

برای روتر سیمی، می توان روتر Ethernet broadband را مثال زد. این روتر ها از فن آوری ترجمه آدرس شبکه (NAT) پشتیبانی می کنند. NAT به چندین کامپیوتر اجازه می دهد تا برای به اشتراک گذاشتن یک آدرس IP به یک روتر سیمی متصل شوند. روتر های سیمی هنگام برقراری ارتباط بین رایانه های درون شبکه برای اهداف امنیتی از فایروال (SPI) استفاده می کنند.

روتر بی سیم(wireless router):

مانند شبکه سیمی، روتر بی سیم برای دریافت بسته های داده اینترنت از طریق کابل مستقیماً به مودم متصل می شود. هر چند روتر های بی سیم به جای انتقال داده از طریق کابل ها به کامپیوتر ها، بسته های داده را با استفاده از یک یا چند آنتن توزیع می کنند.

این آنتن ها بسته های داده حاوی کد باینری یا سری های 1 و 0 که به سیگنال های رادیویی تبدیل می شوند، را حمل می کنند. آنتن ها این سیگنال ها را به صورت بی سیم پخش می کنند. سپس کامپیوتری با گیرنده بی سیم می تواند این سیگنال های رادیویی را دریافت کرده و دوباره به کد باینری برگرداند. روتر سیمی یک شبکه محلی سیمی (LAN) و روتر بی سیم یک شبکه محلی بی سیم (Wi-Fi) را ایجاد می کنند.

برای محافظت از WLAN، روتر های بی سیم معمولاً فیلتر آدرس کنترل دسترسی بی سیم رسانه (MAC) و امنیت دسترسی Wi-Fi یا همان (WPA) را با هم ادغام می کنند.

روتر بی سیم

روتر مجازی (virtual router):

برخلاف روتر های فیزیکی، روتر های مجازی نرم افزار هایی هستند که به رایانه ها و سرور ها اجازه می دهند مانند روتر ها کار کنند. آن ها بسته های داده را دقیقاً مانند روتر های فیزیکی به اشتراک می گذارند. آن ها می توانند انعطاف پذیری بیشتری نسبت به دستگاه های فیزیکی ارائه دهند، زیرا با رشد بیزینس می توانند مقیاس بندی شوند. آن ها همچنین می توانند دفاتر راه دور را در شبکه شما با سرعت بیشتری فعال و راه اندازی کنند.

روتر های اصلی (core router):

این روتر های سیمی یا بی سیم بسته های داده را در داخل شبکه (نه بین چندین شبکه) توزیع می کنند. آن ها به گونه ای طراحی شده اند که به عنوان ستون فقرات شبکه شما شناخته می شوند و انتقال اطلاعات سنگین را انجام می دهند، به همین دلیل معمولاً عملکرد بالایی دارند.

روتر های لبه (edge router):

این یک روتر سیمی یا بی سیم است که بسته های داده را بین یک یا چند شبکه (نه در داخل شبکه) توزیع می کند. همانطور که از نام آن ها مشخص است، روتر های لبه، در لبه یا مرز شبکه ها قرار می گیرند و معمولاً به ارائه دهندگان خدمات اینترنت (ISP) یا شبکه های سازمان های دیگر متصل می شوند. وظیفه آن ها برقراری ارتباطی روان با شبکه های دیگر است.

منابع: cfindia.net و cisco.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا