انواع کنترل پنل هاست
کنترل پنل ابزاری محبوب برای مدیریت بسته میزبانی شما می باشد که کارهای متنوعی با آن می توان انجام داد، از جمله اینکه می توانید نام دامنه خود را مدیریت کنید، برنامه هایی را نصب کنید، چند حساب ایمیل ایجاد و مدیریت کنید، فایل هایی را در وب سایت آپلود کنید. می توان همه این کارها را با ورود به سرور به طور مستقیم انجام داد که البته نیازمند دانش زیادی در این زمینه می باشد. یک اشتباه ممکن است کل سایت را دچار مشکل کند. علاوه بر این ابزار کنترلی معمولا بصری و ساده هستند و همچنین باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می شوند. در ادامه قصد داریم شما را با بهترین انواع کنترل پنل های هاست آشنا کنیم.
کنترل پنل های زیادی در اینترنت پیدا می شود که طراحی ها و ویژگی های مختلفی دارند، در ادامه با انواع کنترل پنل هاست آشنا می شوید :
1- cPanel
این کنترل پنل فقط برای سیستم عامل لینوکس در دسترس است و یکی ازانواع کنترل پنل هاست است. این نرم افزار دارای رابط گرافیکی و رابط مدیریت سرور از طریق WHM (مدیریت میزبان وب) است. چون این محیط ها با هم کار می کنند، امکان مدیریت وب سایت شما در هر یک از آنها وجود دارد. بنابراین این کنترل پنل هم برای مبتدیان و هم برای توسعه دهندگانی که دسترسی را به زیبایی ترجیح می دهند مناسب است.
سی پنل ویژگی های مختلف زیادی دارد که همه آنها در یک صفحه قرار دارند و دسترسی به آنها بسیار ساده است و لازم نیست برای پیدا کردن یک مورد منوهای مختلفی را بگردید. علاوه بر این هریک از منوها توضیح کوتاهی دارند که نشان می دهد آن منو چه کاری را انجام می دهد. ضمن اینکه در هر گزینه برای ایجاد هر تغییری تنها با زدن چند کلیک تغییرات انجام می شود. برخی از ویژگی های اصلی سی پنل عبارتند از :
- تنظیم نام دامنه، ثبت نام و انتقال
- ایجاد و مدیریت ایمیل، مدیریت فیلتر های اسپم، پاسخگوهای خودکار و فرستادن ایمیل های تنظیم شده
- ثبت بازدید کنندگان و خطاها
- ایجاد و مدیریت پایگاه داده
- ویژگی های امنیتی مانند مسدود کردن IP، محافظت در برابر خطرات، ایجاد رمز عبور برای ورود امن
- کنترل عملکرد سرور
- تهیه نسخه پشتیبان و اتوماسیون
- مدیریت فایل و ایجاد کاربران FTP
- افزایش کارایی با نرم افزار های دیگر
2- Plesk
این پنل کنترلی برای ویندوز و لینوکس در دسترس است و بسیار محبوب است. پنل های کنترلی زیادی برای ویندوز وجود ندارد به همین دلیل پلسک یکی از راحت ترین و آسان ترین پنل ها برای این سیستم عامل است. همه گزینه های آن به دسته های مختلفی تقسیم می شود که به صورت لیست در سمت چپ نمایش داده می شود. چندین سرور را با این پنل می توان مدیریت کرد و یکی از انواع کنترل پنل هاست به شمار می رود.
رابط کاربری آن بسیار ساده و در دسترس است و با چند کلیک می توان کار مورد نظر را انجام داد. یکی از ویژگی های بارز آن تنوع ابزارهای اتوماسیون است. این کنترل پنل ها باعث صرفه جویی در وقت و منابع شما می شوند و می توانید با خیال راحت به توسعه وب سایت خود بپردازید و نگران حفظ سرور نباشید. یکی دیگر از ویژگی های پلسک سطح ورود به سیستم است که در 4 سطح وجود دارد که برای هریک از آنها مسئولیت ها و مجوزهای خاصی تعریف شده است :
- administrator : بالاترین سطح، امکان مدیریت و تنظیم ویژگی های سیستم و همچنین مدیریت سرور (در صورت وجود)
- client/reseller : ایجاد و مدیریت نام دامنه ها امکان پذیر است و مجوز ها توسط مدیر سیستم داده می شود.
- domain owner : برای مدیریت یک نام دامنه امکان پذیر است و گزینه های مدیریتی از پیش تعیین شده هستند.
- mail user : پایین ترین سطح، امکان ورود به رابط وب میل و مدیریت رمز های عبور و فیلتر های اسپم.
پنل های پلسک و سی پنل محبوب ترین و متداول ترین پنل ها در سراسر جهان هستند.
3- hPanel
این یک صفحه کنترل است که توسط تیم میزبان برای مشتریان خود طراحی شده است و برای توزیع دهندگان لینوکس در دسترس است. همچنین این پنل در حال حاضر می تواند برای میزبانی مشترک استفاده شود. اچ پنل کمی شبیه به سی پنل است اما باز هم ساده تر از سی پنل می باشد. همه گزینه ها در صفحه قرار دارند و روی هر گزینه که بزنید منوی آن را در سمت چپ مشاهده می کنید، بنابراین حرکت میان بخش های مختلف ساده تر خواهد بود. این صفحه وب کلیه موارد مورد نیاز شما را دارد؛ از جمله مدیریت دامنه و ایمیل، ویرایشگر منطقه DNS، مدیریت فایل و بانک های اطلاعاتی و همچنین می توانید امنیت حساب خود را نیز مدیریت کنید، برای ورودی ها رمز عبور تعیین کنید و برخی IP ها را بلاک نمایید. علاوه بر این ها می توانید همه محصولات خود را در یک صفحه مدیریت کنید، مثلا تاریخچه پرداخت خود را مشاهده کنید، بسته های میزبانی جدید خریداری کنید و یا آن ها را به روز رسانی نمایید.
4- Direct Admin
برای سیستم های لینوکس و BSD در دسترس است و از ساده ترین، سریعترین و پایدارترین پنل ها است و همچنین بسیار ارزان است. این پنل نیز چند سطح دسترسی دارد و همینطور این سیستم نیز برای مدیریت DNS، ایجاد بانک اطلاعاتی، ایجاد و مدیریت حساب، ایجاد نسخه پشتیبان و مدیریت پرونده ها امکاناتی دارد. از ویژگی های این پنل سادگی آن است و درک آن خیلی سخت نیست.
5- Webmin
این پنل برای سیستم یونیکس نیز کاربردی است و تا حدی برای ویندوز در دسترس است، یعنی می توان آنرا نصب کرد اما برخی گزینه های آن در دسترس نیست. طراحی وبمین ساده و کاربرپسند نیست اگرچه بسیار قابل تنظیم است. مثلا برای پیکربندی دستورالعمل ها و ویژگی ها دارای یک وب سرور آپاچی است. علاوه بر این ، توسعه دهندگان وبمین چندین صفحه را بر اساس Webmin cPanel ایجاد کردند تا با اهداف مختلف و انواع میزبان ها مطابقت داشته باشند :
- Usermin : رابط وب برای مدیریت ایمیل ، تنظیم فیلترهای پست الکترونیکی و رمز عبور
- Cloudmin : رابط کاربری برای مدیریت سرورهای مجازی
- Virtualmin : برای مدیریت چندین میزبان مجازی (مانند Plesk) استفاده می شود.
همه کنترل پنل های هاست فوق دارای خصوصیات و جوانب مثبت و منفی هستند. تعیین اینکه کدام یک بهترین است، بسیار سخت است. با این حال، این پانل های وب یک ویژگی مشترک دارند که آن هم این است که آنها مدیریت سرور و میزبانی را آسانتر و سریع تر می کنند. به همین دلیل آنها راه حل خوبی برای مبتدیان و توسعه دهندگان هستند.