Security

نحوه کارکرد آنتی ویروس چگونه است؟

وقتی بیشتر مردم کلمه “آنتی ویروس” را می شنوند، به نرم افزاری که روی رایانه خود بارگیری می کنند تا مانع از هک شدن سیستم خود، شود فکر می کنند. اگرچه این درست است، اما یک تعریف ساده انگارانه است. به مطالعه ادامه دهید تا بدانید این نرم افزار بسیار کابردی، چیست؟ چگونه کار می کند؟ و موارد دیگر.

آنتی ویروس چیست؟

این نرم افزار، ویروس ها و سایر نرم افزار های مخرب مانند کرم ها، تروجان ها، تبلیغات و سایر موارد را جستجو، شناسایی و حذف می کند. این نرم افزار قرار است به عنوان رویکردی پیشگیرانه در امنیت سایبری، برای جلوگیری از تهدیدات به کامپیوتر شما و ایجاد مشکل استفاده شود.

اگرچه ممکن است فکر کنید که کامپیوتر شما تا زمانی که به وب سایت های بی نقص مراجعه نکنید، ایمن است. اما هکر ها روش های بسیار ظریف تری برای ورود ویروس های خود به رایانه های شما دارند. به همین دلیل به یک آنتی ویروس قوی نیاز دارید تا یک قدم جلوتر از آن ها بمانید.

اگر سیستم شما به آنتی ویروس مجهز نباشد و ویروسی وارد رایانه شما شود، عواقب آن می تواند بسیار مخرب باشد. ویروس ها می توانند منجر به انبوهی از فعالیت های مخرب شوند. آن ها می توانند دستگاه شما را خراب کنند، از طریق وب کم یا با نظارت بر حساب های شخصی شما جاسوسی کنند.

هکر ها می توانند از ویروس ها برای سرقت اطلاعات شخصی شما، ورود به حساب تا اطلاعات مالی، استفاده کنند. سپس می توان برای انجام سرقت هویت، کلاهبرداری و موارد دیگر استفاده کرد. به همین دلیل است که اکنون محافظت از شبکه بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

آنتی ویروس چگونه کار می کند؟

آنتی ویروس چگونه کار می کند؟

یک نرم افزار ضد ویروس با اسکن فایل ها یا کد های ورودی که از طریق ترافیک شبکه به سیستم شما منتقل می شود، کار می کند. شرکت هایی که این نرم افزار را می سازند، پایگاه داده گسترده ای از ویروس ها و بدافزارهای شناخته شده را جمع آوری می کنند و نحوه شناسایی، پرچم گذاری و حذف آن ها را به این نرم افزار آموزش می دهند.

هنگامی که فایل ها، پوشه ها و برنامه ها در رایانه شما وارد و خارج می شوند، آنتی ویروس آن ها را برای یافتن موارد منطبق با پایگاه داده خود مقایسه می کند.

می توانید تنظیمات را طوری قرار دهید که آنتی ویروس شما اسکن خودکار رایانه شما را برای یافتن فایل های مخرب انجام دهد. همچنین می توانید اسکن دستی (که می توانید بنشینید و در زمان واقعی ببینید کدام فایل های مخرب پیدا و خنثی شده اند)، انجام دهید.

برخی از نرم افزارهای آنتی ویروس قبل از “پاک کردن” فایل برای حذف کد مخرب، از شما اجازه می گیرند. در صورتی که خودتان خواستید، می توانید تنظیمات را به طوری قرار دهید تا نرم افزار به طور خودکار فایل های مخرب را حذف کند.

اکثر نرم افزار های آنتی ویروس عملکرد های مشابهی دارند، بنابراین انتخاب بین یک برند و برند دیگر نباید برای تصمیم گیری سخت باشد.

آیا آنتی ویروس و ضد بدافزار یکسان هستند؟

پاسخ کوتاه هم مثبت است و هم نه. قبل از اینکه به شباهت ها و تفاوت های آن ها بپردازیم، ابتدا تعریف کنیم که بدافزار دقیقاً چیست.

ضد بدافزار چیست؟

بدافزار هر نوع نرم افزاری است که با سوء نیت نوشته شده باشد. یعنی می تواند سرقت داده، آسیب به رایانه یا حمله به حریم خصوصی، انجام دهد. وقتی یک لینک یا بارگیری مشکوک، توسط قربانی باز می شود، بدافزار گسترش می یابد.

ضد بدافزار چیست؟

چه شباهت و تفاوتی میان آنتی ویروس و ضد بدفزار است؟

نرم افزار ضد ویروس و ضد بدافزار، هر دو از این نظر شبیه به هم هستند که برای محافظت از رایانه شما در برابر نرم افزار های مخرب طراحی شده اند. با این حال، آنتی ویروس یک نرم افزار کمی عمومی و گیراتر از ضد بدافزار است. بیشتر ما می دانیم که وقتی کامپیوتر جدیدی می گیریم، یکی از اولین نرم افزار هایی که باید نصب کنیم، یک نرم افزار ضد ویروس خوب است. اما بسیاری در ابتدا به این فکر نمی کنند که یک نرم افزار ضد بدافزار نصب کنند.

در حالی که نرم افزار آنتی ویروس، محافظت عمومی، در برابر طیف وسیعی از ویروس های از پیش شناخته شده ارائه می دهد، ضد بدافزار برای مقابله با باج افزار ها و تروجان ها ساخته شده است. در واقع ضد بدافزار تخصص بیشتری دارد.

آنتی ویروس تمرکز خود را بر جلوگیری از دانلود فایل های مخرب یا ایجاد ویرانی در رایانه می گذارد. ضد بدافزار انگونه واکنش نشان می دهد که فایل های مخربی را که قبلاً بارگیری شده اند و باعث ایجاد مشکل شده اند، جستجو و خنثی می کند.

راه های دیگر برای محافظت از شبکه شما

راه های دیگر برای محافظت از شبکه شما

علاوه بر نصب و استفاده از آنتی ویروس ها، روش های دیگری نیز برای محافظت از شبکه شما موجود است. اما در این میان نصب و استفاده از آنتی ویروس ها شناخته شده ترین روش است. برای اطلاع از چگونگی ایمن سازی وب سایت ها در برابر هکر ها، می توانید به این مقاله سر بزنید.

فایروال (Firewall) نصب کنید

فایروال، متجاوزان احتمالی را در جایی که باید باشند، (خارج از شبکه شما) نگه می دارند. با نصب یک “دیوار” مجازی در برابر ترافیک ورودی و خروجی، فایروال، انتخاب می کند که ترافیک خاصی را مجاز یا مسدود کند. فایروال و نرم افزارهای آنتی ویروس، پایه خوبی برای ایجاد امنیت شبکه شما هستند. اگرچه نصب فایروال یک روش عالی برای ایمن سازی شبکه شما است، اما با گذشت زمان می تواند به سرعت از رده خارج شده و از محافظت کمتری برخوردار شود.

تهدید های سایبری آنقدر به سرعت تکامل می یابند که سازندگان نرم افزارهای امنیتی سایبری برای ایجاد یک قدم جلوتر از هکر ها، باید به روزرسانی هایی را ایجاد و منتشر کنند. اگر می توانید، به روزرسانی خودکار را در فایروال و سایر نرم افزارهای امنیتی خود فعال کنید و هر روز، برای اواخر شب که از رایانه خود استفاده نمی کنید، وقت به روزرسانی بگذارید.

فایروال(Firewall)

از لینک ها و وب سایت های مشکوک اجتناب کنید

وسوسه بازدید از وب سایت هایی که ممکن است لینک های مشکوکی داشته باشند، مانند وب سایت هایی که بارگیری رایگان فیلم و موسیقی را ارائه می دهند، بسیار دشوار است. با این حال، دانستن برخی از قوانین اساسی در مورد اینکه از چه چیزی باید دوری کنید می تواند از بارگیری تصادفی بدافزار یا باج افزار جلوگیری کند.

برای شروع، اگر وب سایتی خیلی عالی بنظر می رسد، پس احتمالاً نباید به آن اعتماد کنید. به عنوان مثال، وب سایت های ارائه دهنده ابزار رایگان یا نرم افزار هایی که معمولاً گران هستند، احتمالاً حاوی لینک های بدافزار هستند.

راه دیگری که هکر ها به راحتی حملات بدافزار را گسترش می دهند اصطلاحی به نام فیشینگ است. در یک حمله فیشینگ، یک هکر، لینک آلوده به بدافزار را به قربانیان، ایمیل می کند. این ایمیل های فیشینگ ظاهری واقعی دارند و بسیاری را فریب می دهند تا روی لینک کلیک کنند.

به عنوان مثال، یک هکر در تلاش برای دسترسی به پورتال منابع انسانی یک شرکت، ممکن است از طریق یک ایمیل با عنوان مایکروسافت، به آن ها بگوید برای تأیید اعتبار خود روی لینک کلیک کنند. اگر در مورد اعتماد به لینکی که به نظر می رسد از طرف شرکتی که در آن حساب کاربری دارید مانند Microsoft احتیاط دارید، سعی کنید با رفتن به خود وب سایت واقعی و بدون کلیک روی لینک، به صفحه وب توصیف شده در ایمیل دسترسی پیدا کنید.

خدمات IT مدیریت شده را در نظر بگیرید

با ایجاد یک طرح جامع حفاظت از شبکه، سرویس های IT مدیریت شده می توانند فایروال، آنتی ویروس و موارد دیگر را نصب کنند. آن ها شبکه شما را با جدیدترین سخت افزار و نرم افزار لایه بندی می کنند و سپس تیمی از متخصصان فناوری اطلاعات را برای رفع هرگونه تهدید یا مسئله ای به کار می گیرند.

یک ارائه دهنده خدمات مدیریت شده می تواند همه نرم افزار های امنیتی سایبری را برای شما به روز کرده و وصله های امنیتی لازم را نصب کند. آن ها می توانند با انجام آزمایشات فیشینگ، کارمندانی را که در دام تله فیشینگ قرار دارند، پیدا کنند و سپس به آن ها در مورد نحوه شناسایی و جلوگیری از حملات فیشینگ آموزش می دهند. در صورت بروز حمله باج افزار یا از بین رفتن شبکه شما، آن ها می توانند با بازیابی سریع داده ها، به دلیل استفاده از پشتیبان گیری مکرر و ایمن، باعث کاهش زمان خرابی شوند.

منبع: soscanhelp

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا