بازاریابی ویدیویی چیست؟
بازاریابی ویدیویی نوعی رویکرد فیلم سازی برای ساخت ویدیوهای قدرتمند برای گسترس کسب و کارها، برندهای تجاری و برندهای شخصی است. بطور کلی می توان گفت اگر کسی قصد ارائه خدمات و محصولاتی در دنیای مجازی اینترنت و رسانه های اجتماعی را داشته باشد؛ میتواند با استفاده از روشهای درست بازاریابی ویدیویی یا همان ویدیو مارکتینگ به نتیجه دلخواه و سودمند برسد.
بازاریابی ویدیویی می تواند در هر حوزهای اعم از جذب مخاطب، گسترش آگاهی از یک برند، فروش یک محصول یا ارائه یک سرویس وارد شود. ویدیو مانند یک ابزار واسط بین یک برند و مخاطبانش شروع به نقش آفرینی کار ساز خواهد کرد.
اگر یک تصویر ارزشی معادل با هزار کلمه داشته باشد، بنظر شما ارزش یک ویدیو چقدر است؟ طبق تحقیقاتی که به عمل آمده هر دقیقه از یک ویدیوی جذاب معادل با ۱/۸ میلیون کلمه است. همچنین بازاریابی ویدئویی در مبحث سئوی سایت نیز قوانین خودش را دارد.
اینترنت اقیانوس انبوهی از اطلاعات است و تجارت در حوزه فعال اینترنت، مستلزم این است که وبسایت و محتوای موجود در آن برای موتورهای جستجو بهینه سازی شده باشد. این بهینه سازی به یک تجارت آنلاین کمک میکند تا توسط موتورهای جستجو به راحتی دیده شود.
خدمات تولید و بازاریابی ویدیویی که در اصل به آن ویدیو مارکتینگ نیز گفته میشود، به تمامی کسب و کارها کمک میکند تا بهتر دیده شوند و موثرتر پیش روی کنند.
مفهوم بازاریابی ویدیویی اصلا پیچیده نیست. در حقیقت، مفهوم این عبارت و فعالیتی که از با نام بازاریابی ویدیویی انجام میپذیرد؛ بسیار ساده است.
بازاریابی ویدیویی یعنی استفاده بهینه از ویدیو به منظور ارتقاء سطح کیفی کسب و کار، محصول، خدمات و یا برند شما و شرکت شما است. به عبارت دیگر ویدیو ابزار اصلی این رقابت قدرتمند محسوب میشود.
- ویدیو نظرات مشتریان شما
- ویدیو رویدادها و اتفاقات درون سازمانی
- آموزش های ویدیویی
- ویدیوهای توصیفی از محصولات یا خدمات
- ویدیوهای آموزشی شرکتی
- ویدیو های ویروسی
بازاریابی ویدیویی چه میکند؟
شما به عنوان یک برند یا یک مدیر کسب و کار، اقدام به ساخت ویدیو با استراتژیهای درست میکنید. قصد شما از تولید این ویدیو ممکن است فروش بیشتر محصولات، ایجاد ترافیک بیشتر به سمت وب سایت خود و یا معرفی خود در بین مخاطبان باشد.
از آنجایی که قرار است ویدیویی بسازید که باعث ایجاد تعامل بیشتر و ارتباط سازنده بین شما و مخاطبنتان شود، بنابراین به گروه فیلمسازی مجربی نیاز دارید که با ارائه راهکار های درست شما را به نتیجه نزدیکتر کند.
چطور به افزایش نرخ تبدیل برسیم؟
یکی از تحقیقات اخیر نشان میدهد که بیش از ۵۷٪ مشتریان و مصرف کنندگان در فروشگاههای آنلاین، پس از تماشای ویدیو معرفی یک محصول اقدام به خرید آن محصول میکنند. اگر به این آمار کمی دقت کنیم، متوجه میشویم که شما با اتخاذ استراتژی ویدیویی مناسب توانایی رسیدن به فروش دو برابر را خواهید داشت.
از پلتفرم موبایل غافل نشوید
ویدیو راه ارتباطی با کاربران پلتفرم موبایل است. با وجود وبسایت هایی که بیشترین بهینهسازی برای موبایل بر روی آنها انجام شده است باز هم تماشای یک ویدیو در صفحه ای کوچک مانند تلفن همراه دشوار است. اما با این وجود یک ویدیو مناسب برای این دسته از کاربران میتواند یک پیام را به مراتب موثرتر از یک مقاله یا پادکست انتقال دهد.
امروزه رکورد استفاده از کامپیوتر توسط موبایل شکسته شده و اکثر کاربران توسط موبایل از وب سایتها بازدید میکنند. بنابراین اگر مستقیما با مصرفکنندگان در ارتباط هستید، بازاریابی ویدیویی مانند سکوی پرش اثرگذاری برای ورودی بیشتر و افزایش ترافیک و فروش شما عمل خواهد کرد.
ویدیو یکی از راحت ترین روشهای دسترسی است.
روشها و مکانهای بسیار زیادی برای نمایش یک ویدیو وجود دارد:
- شبکه های اجتماعی مانند یوتیوب، آپارات، فیسبوک، نماشا، ویمیو، اینستاگرام و … .
- شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای
- تلویزیون های شهری و …
به یا داشته باشید که محدودیتی در این بخش نخواهید داشت و باید تمام توان خود را در راستای استفاده از این پتانسیل موجود بکار بگیرید.
درصد اثرگذاری استراتژی درست ویدیو مارکتینگ
طبق تحقیقاتی که توسط Wyzowl انجام شده، در سال ۲۰۱۷ حدود ۶۱٪ از کسب و کارها شروع به استفاده از ویدیو مارکتینگ در کار خود کردهاند. آمار جالب تر این است که ۶۶٪ از این کسب و کارها اصلا از این استراتژی کارآمد در سال گذشته استفادهای نکرده اند.
بزودی زود، شاهد آمارهای شگفت انگیزی در زمینه استراتژی ویدیو مارکتینگ در رشد کسب و کارها خواهیم بود.
بازاریابی ویدیویی برای برند های برتر
این که هر برندی باید از پتانسیل ویدیو استفاده کند مسئله جدیدی نیست. اما می توان گفت که اهمیت و ارزش ویدیوها قطعا تغییر و تحولی داشته است. ویدیو دیگر بخشی از فرآیند بازاریابی نیست. می توان گفت مهمترین بخش فرآیند بازاریابی ساخت ویدیویی قدرتمند و جذاب است. به همین دلیل باید قبل از ساخت ویدیو به نوع و نحوه انتشار آن دقت بسیار داشت.
به این نکته توجه کنید: یکی از مسئولان اجرایی فیس بوک پیش بینی کرده است که تا چند سال آینده تقریبا تمام محتوای موجود در فیس بوک ویدیویی خواهد شد. حالا باید تمام تلاش خود را بکنید که چه نوع ویدیویی برای برند شما مناسب است و چطور می توان آن را برای موتورهای جستجو در سطح اینترنت بهینه سازی کرد.
براساس تحقیقاتی که توسط HubSpot انجام شده، ۵۴ درصد از مخاطبان ترجیح میدهند به جای خبرنامه های ایمیلی به یک ویدیو تماشا کنند. در تصویر زیر برخی از این آمارها را می توانید مشاهده کنید.
۱۲ نوع ویدیویی که برای بازاریابی برند خود باید بسازید
قبل از این که شروع به فیلم برداری یا هر کار دیگه ای بکنید باید بدانید که چه نوع ویدیویی مناسب برند و هدف شماست. باید بدانید که کدامیک از این ۱۲ نوع ویدیو می تواند مفهوم شما را به درستی و بدون نقص انتقال دهد. لطفا با انواع ویدیوهای بازاریابی آشنا شوید:
- ویدیوی دمو محصول
- ویدیوی برندها
- ویدیوی رویدادها و وقایع
- مصاحبه های تخصصی
- ویدیوی آموزشی و راهنمایی محصول یا سرویس
- ویدیوی توصیفی
- ویدیوی انیمیشنی
- ویدیوی موردی و نظرات مشتریان
- ویدیوی زنده
- ویدیوی ۳۶۰ درجه پانوراما {واقعیت مجازی}
- ویدیوی واقعیت افزوده
- ویدیوی شخصی
مزایا و معایب ویدیو مارکتینگ چیست؟
بازاریابی یک کلمه و مفهوم گسترده و پیچیده است. انواع متفاوتی از بازاریابی وجود دارد که هرکدام برای خود مزایا و معایبی دارند. در حوزه ویدیو مارکتینگ قطعا ویژگیها و امکانات بسیار زیادی نهفته است و میتواند کاربردهای موثری برای برندها و گسترس مخاطبان یک کسب و کار داشته باشد.
بازاریابی ویدیویی برای هر کسب و کاری مفید، موثر و لازم الاجرا است. اما از کجا می دانید که چه نوع بازاریابی و چه نوعی ویدیویی برای کسب و کار شما مناسب است.
بارگذاری ویدیو:
متاسفانه بستر اینترنتی موجود در کشور هنوز بطور کامل پرسرعت و پایدار نیست و نمیتوان روی تماشای ویدیو در اکثر نقاط کشور حسابی باز کرد. جدا از بحث اینترنت پرسرعت، افرادی که کم صبر و تحمل باشند نیز اجازه بارگذاری و لود ویدیو با سرعت اینترنت پایین را نمی دهند. همین امر باعث میشود مخاطب شما قبل از تماشای یک ویدیو از وب سایت شما خارج شد و به نرخ خروج {Bounce Rate} سایت شما افزوده شود.
ساخت ویدیو:
درست مثل نویسندگی، ویراستاری، و انتشار یک مطلب، ساخت ویدیو، مونتاژ، و انتشار آن در شبکه های اجتماعی و کانالهای مختلف نیز کاری سخت و طاقت فرسا است. به همین خاطر زمان و انرژی زیادی برای انجام تمام این مراحل بصورت کاملا بینقص صرف خواهد شد.
در ضمن برای بعضی از دوستان آپلود یک ویدیو در وب سایت هایی مانند یوتیوب، فیسبوک و آپارات هم شاید مانند کابوس یه تمام معنا باشد. این را هم بدانید که پس از آپلود ویدیو تازه داستان شروع میشود…
تماشای ویدیو:
در پروسه ساخت ویدیو یکی از مشکلاتی که با آن باید دست و پنجه نرم کنید این است که باید شرایطی را فراهم کنید تا ویدیو شما در تمامی نرمافزار مرورگر اینترنت مانند گوگل کروم، فایرفاکس، و… به نمایش درآید. اگر برنامه نویسی تحت وب نمیدانید و از پروسه ساخت ویدیو اطلاعات کافی ندارید، می توانید روی کمک تیک زوم حساب کنید.
ایجاد تعامل سازنده:
همه بازاریابان بر این عقیده اند که با حس تعامل و احساس عاطفی که ویدیو در مخاطب ایجاد میکند، میتواند او را به سمت سبد خرید هدایت کرد. به عبارت دیگر، مهمترین دلیلی که شما را وادار به خرید یک چیز میکند به خاطر احساس خاصی است که برای خرید آن در شما ایجاد شده است. با تکنیکهایی که تیک زوم ارائه می کند با ویدیویی که می سازید، میتوانید به راحتی به این قابلیت دست یابید. ما به شما کمک می کنیم رابطه معناداری بین خود و مخاطبتان ایجاد کنید.
موتورهای جستجو عاشق ویدیو هستند.
بطور کلی می توان گفت صفحاتی که دارای ویدیو باشند به مراتب رتبه بهتری نسبت به صفحاتی میگیرند که فقط دارای متن یا تصویر هستند. دلیل این رتبه دهی ممکن است کیفیت بالای محتوایی باشد که در ویدیو ارائه میشود.